הברים סגורים: כך תכינו חמישה קוקטיילים ביתיים אך מהודרים לסגר

אפריטיף קליל ומבעבע, שילוב בין טרופי לים תיכוני או קוקטייל בועט על בסיס וויסקי - המיקסולוג בר שירה (מהאימפריאל ומהבר בושוויק) מגיש לכם קוקטיילים לסגר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
EL RAY
EL RAYצילום: תומר אפלבאום
בר שירה
בר שירה

כשהברים נעולים על סורג ובריח והשמיים סגורים, כשאת הימים והלילות אנחנו מעבירים בדלת אמותינו, בין סגר אחד למשנהו, שומה עלינו למצוא דרכים יצרתיות לחגוג בהן, בבית. משלוחי האלכוהול עובדים שעות נוספות ומהם תוכלו לרקוח קוקטיילים קלילים, משכרים ומשמחי לב, כנראה הפתרון היצירתי, הנכון וההולם במיוחד בשביל להעביר את הימים בין ארבעה קירות ובחיק המשפחה הגרעינית. המיקסולוג והמוזג בר שירה מביא חמישה קוקטיילים מעולים, חגיגיים אך פשוטים להכנה בבית, להפגת הדכדוך שמתאים בדיוק לתפר שבין סוף הקיץ ותחילת הסתיו.   

קוקטייל El Ray

אפריטיף שהולם במיוחד לילות חמים או בדיוק לרגע בו מתחילה הבריזה במרפסת. זה קוקטייל קליל ומבעבע שמבוסס על אפרסקים, וודקה, קאווה ומרטיני ביאנקו, הגרסה המקפיצה לקוקטייל בליני הקלאסי.

חומרים:

30 מ"ל וודקה (אני משתמש ב"פינלנדיה")
מעט מרטיני ביאנקו ("ספלאש")
30 מ"ל מחית אפרסק
מעט קאווה (ל"סגירה")
לקישוט: פרח אכיל (לא חובה)

ההכנה:

משקשקים את כל החומרים, מסננים לכוס גדולה וסוגרים את המשקה עם מעט קאווה. אפשר לקשט בפרח, למשל בפרח ציפורן שהולם את המשקה.

NICK THE GREEK צילום: תומר אפלבאום

Nick the Greek

שילוב של מרכיבים עזים ומלאי טעם יוצר מפגש חמוץ ומתוק בין הטרופי לים תיכוני

חומרים:

מעט עלי אורנו או זעתר כתושים
50 מ"ל אוזו (רצוי מטקסה) מושרה באננס במשך 24 שעות
5 מ"ל אנגוסטורה ביטרס
45 מ"ל מיץ אננס
20 מ"ל מיץ ליים
15 מ"ל סירופ סוכר (סוכר מומס במים ביחס של 1:1)
לקישוט וסגירת הקוקטייל: עלה ירוק כלשהו (למשל, עלה בננה) ופיישוד'ס ביטרס (או כל סוג אחר של ביטרס, אם יש)

ההכנה:

משקשקים את כל החומרים ומסננים לכוס נמוכה עם קרח. מקשטים בעלה ירוק כלשהו, אם אתם רוצים להשקיע, ושלושה דאשים (כשלושים טיפות) של פיישוד'ס ביטרס, אם במקרה אתם מיקסולוגים חובבים ויש לכם בנמצא.

SKATE AND DESTROYצילום: תומר אפלבאום

קוקטייל Skate and Destroy 

קוקטייל בועט על בסיס ויסקי מעושן בלבוש קייצי שמשלב טעמים חמוצים-מתוקים ורקע מעושן וחריף

חומרים:

4 חתיכות מלון, כתושות
30 מ"ל דבש
30 מ"ל ויסקי סקוטי בלנדד (למשל, פיימוס גראוס)
30 מ"ל ויסקי סינגל מאלט מעושן (אני אוהב להשתמש ב"לפרויג סלקט")
5 מ"ל תמצית צ'ילי או מעט צ'ילי יבש גרוס
30 מ"ל מיץ לימון
לקישוט: פרח אכיל וטוויסט לימון

ההכנה:

משקשקים את כל החומרים ומסננים לכוס נמוכה עם קרח. מקשטים עם פרח וטוויסט לימון.

AY PAPIצילום: תומר אפלבאום

קוקטייל Ay Papi

קוקטייל קאריבי ססגוני-אך-אלגנטי שמשלב ורמוט צרפתי ואפרול איטלקי ומכיל גם מזקל מקסיקני (האח הפרוע והמעושן של הטקילה) עם בננה, אננס וליים. בקיצור, הילולה

חומרים:

30 מ"ל מזקל, מושרה עם פרוסות אננס ובננה במשך 24 שעות
15 מ"ל אפרול
15 מ"ל לילה (Lillet) רוזה
30 מ"ל מיץ אננס
22.5 מ"ל מיץ ליים
15 מ"ל סימפל סירופ
לקישוט: פרוסות בננה או ליים וגבעול אורגנו או זעתר

ההכנה:

משקשקים את כל החומרים ומסננים לכוס גבוהה עם קרח. מקשטים עם בננה או ליים וגבעול אורגנו או זעתר.

JUNK SHOPצילום: תומר אפלבאום

קוקטייל Junk Shop

אי אפשר לטעות בשילוב אהוב כמו ג'ין, פטל ולימון עם הפתעות. קוקטייל מרענן וארומטי

חומרים:

40 מ"ל בומביי ספייר
15 מ"ל מרטיני רוזטו
1-2 תרמילי הל
30 מ"ל מיץ לימון
25 מ"ל סימפל סירופ

ההכנה

משקשקים ומסננים את כל החומרים לכוס נמוכה ומקשטים עם טוויסט לימון.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ