מתכון: איך מכינים פונץ' חם?

החורף הישראלי לא מזמן לנו הזדמנויות רבות ליהנות מפונץ' חם, טעים ומפנק. בשבוע החנוכה הקר הוא מתאים כפליים: הציעו אותו לאורחים מיד כשיגיעו, כמפשיר פיסי ונפשי, ותבטיחו לעצמכם ולהם ערב חמים ומהנה

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
פונץ' חם
פונץ' חם. הרגישו חופשי להוסיף מרכיבים שאתם אוהבים כמו כוכב אניסצילום: ChamilleWhite / iStockphoto via

רכיבים

  • בקבוק יין אדום יבש (יין ראוי לשתייה, אך פשוט. את השאטו לאפיט השאירו להזדמנות אחרת)
  • כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי (או נקטר תפוזים)
  • 1/2 לימון, פרוס לפרוסות דקיקות עם הקליפה
  • 1/2 כוס סוכר
  • מקל קינמון שלם
  • 5 מסמרי ציפורן שלמים
  • אופציה: חצי כוס ברנדי, כוכבי אניס, פרוסות תפוח

הוראות הכנה

מחממים בסיר את כל החומרים, רק עד לסף רתיחה (רתיחה תגרום לאלכוהול להתנדף, דבר שיוציא את כל העוקץ מהפונץ').

מערבבים ומוודאים שכל הסוכר נמס לגמרי. מגישים מיד, בכוסות נאות.

אפשר לשמור על חומו של הפונץ' מעל מתקן כלשהו לשמירת חום, ואפשר אפילו לשוב ולחמם על הכיריים מעת לעת, או במיקרוגל, תוך הקפדה על הימנעות מרתיחה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ