ללקק את הסלק |

כך תכינו גלידות טבעוניות ביתיות ובריאות

ירקות ופירות זה מצוין אבל מדי פעם צריך להאכיל גם את הנשמה, ובשביל זה אין כמו גלידה בקיץ. הנה כמה הצעות לגלידות ביתיות בריאות

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

הקיץ מזַמן סיבה טובה לנסות את הגלידות הטבעוניות שהן גם אחרות, גם טעימות וגם בריאות. יחסית. יחסית מפני שגלידות, גם טבעוניות, אינן הפתרון הבריאותי המושלם. מאליה עולה אם כן השאלה למה, אם נצמדים להמלצה הגורפת שלי לאכול בעיקר פירות וירקות, צריך גלידות.

זאת שאלה מצוינת ולכן לא קל לנסח את התשובה. נכון, אפשר ללעוס כל היום פירות וירקות ומבחינה בריאותית זה עשוי להיות נפלא. אבל האדם הוא הרבה יותר מסך חלקיו. לכן, מומלץ מדי פעם ובמתינות להאכיל גם את הנשמה. היא זאת שכמהה לשינויים, להרפתקאות, לטעמים חדשים ולמראות מגוונים. היא זאת שצריכה להזין לא רק את חלקי הגוף אלא גם את חוש הריח וחוש הראייה, את הדמיון ואת הגעגוע. היא ככל הנראה יודעת יותר טוב מאתנו מה טוב בשבילנו. זאת ועוד: אנחנו חיים בעולם שבו הפיתויים הלא בריאים, בהם גלידות, ממש מסחררים. לא פחות. לכן, לפחות מדי פעם, כדאי להתאמץ, לגוון ולהתנסות. השילוב בין קור עז למתיקות, תמצית הגלידה, הוא תענוג שחבל להימנע ממנו או להתכחש לו.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ