רחל טלשיר
רחל טלשיר

שנת תשע"ד התאפיינה, בתחום המזון הבריא בכלל והטבעוני בפרט, בתחושה חזקה מאוד שכמעט כולם הופכים לסוג של צמחונים או טבעונים. אלא שלכך מתלווה תחושה נוספת: אלה לא הצמחונים והטבעונים של פעם — אלא ציבור שהגדרת התפריט שלו הרבה יותר גמישה.

כמעט כל אחד הרי מכיר מישהו במעגל החברתי או המשפחתי שלו שהפך בשנה האחרונה לסוג כזה או אחר של טבעוני או צמחוני. אבל יש גם נתונים ממקורות שונים שהציגה בפני דוברת אנונימוס (לא נתונים שהוזמנו על ידי העמותה), הילה קרן, התומכים בתחושה זו: כך למשל 55% מהנשאלים במחקר שערך מכון "מדגם SI" והתפרסם בדצמבר האחרון, העידו על עצמם כי הם מנסים להימנע ממוצרים שפוגעים בבעלי חיים. זה נשמע מרשים אבל בעצם מדובר בנתון די אמורפי מפני שייתכן שהציבור הזה נמנע רק מרכישת פרוות או מוצרים שנוסו על בעלי חיים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ