הביצה שהתחפשה: מה עושים עם זרעוני צ'יה

פרק שני על צ'יה, בעקבות התגובות וההערות לפרק הראשון. והפעם: איך אפשר להשתמש בזרעונים האלה כתחליף לביצה, כמה מומלץ לאכול מהם, ועוד כמה מתכונים משובחים

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

מאז שכתבתי כאן על הצ'יה, לפני כחודש, קיבלתי מיני הערות והארות מעמיתים ומקוראים. הנה כמה מהמעניינות והמועילות בהן.

תחליף ביצה. רבים שאלו איך אפשר להשתמש בצ'יה כתחליף ביצה. מפני שאני אופה קטנה, התייעצתי עם כמה אופות גדולות. המסקנות: צ'יה יודעת לקשור עיסות, ולכן במתכונים רבים ניתן להחליף ביצים בצ'יה, אבל זה כמובן לא מתאים במתכונים שדורשים הפרדה של חלבון מחלמון והקצפה. מבחינת המרקם, התוצאה הסופית עם צ'יה מעט שונה וניתן לתאר אותה כקצת יותר קפיצית. לכן אופים רציניים משתמשים כתחליף לביצה בשילוב של צ'יה ופשתן, שלפי עדותם מפיק תוצאה מעולה. תחליף ביצה אחת: כף שטוחה של צ'יה וכף שטוחה של פשתן. טוחנים את הזרעים במטחנת תבלינים ומוסיפים מים חמימים, שלוש כפות מים לכל כף זרעים. מערבבים עד למרקם דביק ורירי של ביצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ