איך לקצר את המרחק בין הערוגה לצלחת?

לא רק בלוטות הטעם אחראיות לטעם המזון, אלא גם הידיעה מה בדיוק אתה אוכל וכמה זה טרי. עם המודעות הגוברת למזון המעובד מתחזקת המגמה לדלג על שלבי הביניים: כך במסעדות יוקרה כמו "נומה" הדנית שתהפוך לחווה אורבנית וכך בגינות ביתיות בכפר ובעיר שמחליפות קנייה בסוּפר

רחל טלשיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

התופעה שאתאר הפעם קשורה למאמצים לקצר את המרחק בין הערוגה לצלחת, מתוך הבנה שאוכל שרואים אותו גדל הוא לא רק בטוח ובריא יותר, אלא גם טעים יותר. ולמה לא להתחיל באילנות גבוהים? מסעדת "נומה" בקופנהאגן, שהוכתרה כטובה בעולם, פירסמה לאחרונה הודעה כי תיסגר בסוף 2016 ותיפתח מחדש שנה לאחר מכן — כחווה אורבנית. רנה רדזפי, שף המסעדה, הצהיר כי הוא מעוניין לגדל בעצמו את כל מה שיגיש. הוא כבר הבטיח כי "נומה" המחודשת תהיה צמחונית בקיץ, וכי בסתיו ייהנו הסועדים מבשר ציד ובחורף מפירות ים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ