איך להפיק כבד אווז שהוא גם טעים וגם מוסרי

השף הניו־יורקי הנודע דן ברבר כמעט מצליח לשכנע, 
בשתי הרצאות מבריקות ב"טד", שאם מגדלים אווזים באהבה, אז בזמן שהכבד הטעים־במיוחד שלהם יחליק בגרונכם תשכחו ששחטו אותם

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים30
רחל טלשיר

השאלה האם ניתן לגדל בעלי חיים למאכל באופן אקולוגי והומני היא נושא להרבה דיונים, מאמרים וסרטים. רובם משעממים. יוצאות מן הכלל הן שתי הרצאות "טד" של השף הניו יורקי הנודע ועטור הפרסים בנות כ–20 דקות כל אחת. אלה הרצאות שמי שרואה אותן רוצה לשתף, וכך גם אני. הנה הן:

כמה מהשאלות שברבר מעלה עומדות במרכז הטור הפעם, והן עוסקות בחקלאות בת־קיימא ובגידול מתחשב של בעלי חיים למאכל. ברבר, זוכה פרס השף הטוב באמריקה לשנת 2009 מקרן ג'יימס בירד, שנבחר באותה שנה ב"טיים מגזין" לאחד ממאה האנשים המשפיעים ביותר, מדווח בהרצאות על ביקוריו בשתי חוות בספרד: האחת לגידול והאחרת לגידול הראשונה, לפי עדותו, מייצרת את הדגים הכי טעימים שאכל אי פעם ואילו האחרת את כבד האווז הטעים ביותר. שתי החוות יפהפיות, בשתיהן התלהב ברבר מהאנשים שפגש ומהדרך שבה בחרו לגדל את בעלי החיים. שתי ההרצאות ממחישות עד כמה מסובך לייצר מזון שהוא גם מוסרי, גם אקולוגי וגם טעים.

תגיות:

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ