הקינואה החדשה: דוחן

אולי דווקא השם הרע שיצא לו כמרכיב במזון לעופות תרם להפיכתו ללהיט התורן, מה גם שקינואה זה כל כך 2006. לדוחן יתרונות תזונתיים רבים — לגבי הטעם עדיין ניטש ויכוח

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

לפני עשר שנים, באחד הטורים הראשונים של המדור הזה, הצגתי את הקינואה. באותם ימים רחוקים גם אני, כמו רבים וטובים ממני, לא ידעתי איך בדיוק אומרים את זה ומה בדיוק עושים עם זה. מאז זרמה קינואה רבה, בשלל צורות וטעמים, בבטן של כולנו, ונדמה שהמזון הבא שעומד בפני שינוי תדמית הוא הדוחן. אלא שהמקרה שלו יותר דרמטי אפילו משל הקינואה: ממש הברווזון שהופך לברבור. בהדרגה הופך הדוחן לכוכב תורן בסצינת הבריאות: מופיע בכל אירוע ובכל הקשר אפשרי. זה חידתי במיוחד מפני שהדוחן מוכר בעיקר כמרכיב העיקרי בתערובות מזון לעופות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ