מה מיוחד כל כך בפטריות שיטאקי?

כמו כל המזונות שמוגדרים כסופר פוד, גם פטריות השיטאקי אפופות בעננה ספק מדעית ספק שיווקית. יאנה וורונצובה, שמגדלת אותן, מסבירה מה סגולותיהן

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

על התשוקה הקמאית שמכוונת למזון נסי, אולי אבקה, אולי שיקוי, שלא רק יביא מזור לכל המדווים אלא גם יגשים משאלות ויהפוך אותנו לחטובים ומצודדים, כבר נכתב כאן לא אחת. יאנה וורונצובה, מגדלת ומשווקת של פטריות שיטאקי, היא שחקנית חדשה יחסית בתחום הכל כך מסקרן ועם זאת טורד מנוחה של מזונות על שאמורים לרפא או לפחות לשפר את הבריאות. בחנויות הטבע, כמו בחנויות נבחרות, גם במסעדות שאוהבות לחדש, פוגשים עכשיו את הפטריות היפהפיות שהיא מגדלת בחוות יצחק שבכפר רות. נסעתי אליה אחרי ששמעתי המלצות ממביני דבר וגם טעמתי את מושאי התשבוחות.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ