שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

איך מכינים סלט ביצים טבעוני

בערב שהפגיש אנשי אוכל ואמנות, עם מנות טבעוניות טעימות שחיקו סלט־ביצים וחמאה וממרח כבד, הומחשה יכולתם של הגעגוע ואחיזת העיניים לעורר תיאבון. סלטי תעתוע, חלק א'

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

את שירה גלזרמן, אמנית וציירת, פגשתי בערב חד־פעמי ומקורי שיצרה האוצרת קרן בר גיל בשיתוף עם אנשי אוכל ואמנים. האמנים הציגו יצירות שקשורות באוכל ואנשי האוכל הכינו מנות בהשראת האמנות. אבל שום דבר בכותרות האלה לא הכין את הבאים לחוויה החושית המסחררת שנוצרה במפגש הזה, שבו ההפתעות רדפו זו את זו.

על רקע העושר, הצבעוניות והווירטואוזיות בלטו המנות שיצרה גלזרמן דווקא בפשטות שלהן. צריך הרבה אומץ כדי להביא מנות כל כך שקטות: חמאה, סלט ביצים, ממרח כבד. שלושתן טבעוניות ובסיסיות כמו שהן נשמעות, בלי ציוצים ובלי פרזנטציה מהממת, אבל טעימות מאוד. בדרכן הצנועה מיטיבות המנות של גלזרמן להמחיש את הערך המוסף של אחיזת העיניים בארוחה. את שני המדורים הבאים אקדיש למנות האלה ולממשק המסקרן שהן יוצרות בין תחפושת למציאות, תעתוע וגעגוע, בישול ואמנות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ