בריאות עוד מימי התנ"ך: להתאהב מחדש בכוסמין

איך הפך קמח הכוסמין, שלמרות דימויו החדשני מוזכר כבר במקרא, למוביל בין הקמחים הבריאותיים? על סגולותיו וטעמו, על יתרונו באפייה וגם מתכון של מי שהכירה והתאהבה

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
רחל טלשיר

קמח הכוסמין התנחל בתודעת הצרכנים רק בשנים האחרונות. בהתחלה אפילו השם קצת בילבל, בגלל הדמיון ל"כוסמת". לבלבול הזה יש משמעות מיוחדת לגבי מי שנמנעים מגלוטן שכן הכוסמת חפה ממנו ואילו הכוסמין לא. יחד עם שאר הקמחים הפחות מוכרים — ביניהם חומוס, קוקוס, טף ועוד רבים — הצטופף הכוסמין על המדפים בחנויות כמין המלצה לתחליף, אלא שרוב רובם של האופים לא הכירו אותו וחששו להתקרב אליו.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ