בריאות עוד מימי התנ"ך: להתאהב מחדש בכוסמין

איך הפך קמח הכוסמין, שלמרות דימויו החדשני מוזכר כבר במקרא, למוביל בין הקמחים הבריאותיים? על סגולותיו וטעמו, על יתרונו באפייה וגם מתכון של מי שהכירה והתאהבה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רחל טלשיר

קמח הכוסמין התנחל בתודעת הצרכנים רק בשנים האחרונות. בהתחלה אפילו השם קצת בילבל, בגלל הדמיון ל"כוסמת". לבלבול הזה יש משמעות מיוחדת לגבי מי שנמנעים מגלוטן שכן הכוסמת חפה ממנו ואילו הכוסמין לא. יחד עם שאר הקמחים הפחות מוכרים — ביניהם חומוס, קוקוס, טף ועוד רבים — הצטופף הכוסמין על המדפים בחנויות כמין המלצה לתחליף, אלא שרוב רובם של האופים לא הכירו אותו וחששו להתקרב אליו.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ