בקיצור, מהי טחינה טובה?

ממש לא מספיק שהיא תהיה נקייה מסלמונלה: האיכות תלויה בסוג גרגירי השומשום, בשאלה אם נוספו להם חומרים אחרים, באופן הקלייה והטחינה ובסוג האריזה. חילף מנחם מחוות "מלוא הטנא" מספר על התהליך

רחל טלשיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

האיסור שהטיל משרד הבריאות על טחינת "הנסיך" להמשיך לשווק את מוצריה, בעקבות סערת הסלמונלה, הוא הזדמנות ראויה לבחון איך מייצרים ואורזים טחינה גולמית ומה כדאי לבדוק כשמחפשים טחינה איכותית. חזרתי אל חילף מנחם מחוות "מלוא הטנא" וביקשתי ממנו לצפות בכל שלבי הכנת הטחינה שהוא מייצר. הלכתי אליו ולא לאחרים מפני שהטחינה שלו עומדת בארבעה תנאי סף שכן הצלחתי לנסח מראש: ראשית, היא טעימה מאוד בעיני. שנית, היא ארוזה בזכוכית ולא בפלסטיק. שלישית, הזרעונים נטחנים באבני ריחיים טבעיות ולא סינתטיות. רביעית, התהליך כולו שקוף ונעשה לעיני כל בחלל שבו מנחם מוכר את התוצרת החקלאית שלו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ