איך יוצאים ממלכודת הדבש

מה ההבדל בין דבש תלתן לדבש מפרחי אבוקדו, כמה דבש מייצרת דבורה אחת, והאם הוא מסוכן לחולי סוכרת?

רחל טלשיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

במשך עשר שנות קיומו נערמו על שולחן המדור שאלות רבות על אודות הדבש. לכבוד חג הדבש, טובי דיקמן ממכוורת שמורת צוף ענה על שבע מהן:

מה מבדיל בין דבש קרוש לנוזלי או מחומם?

ישנן שמועות רבות ואמונות עממיות בנוגע לאיכות הדבש ולמרקמו. פעמים רבות נהוג לחשוב כי דבש נוזלי (לא קרוש) הוא דבש שחומם, או דבש מזויף, או שדבש קרוש הוא דבש שעורבב בו סוכר, או שהדבורים הואכלו בסוכר. כל אלה לא נכונים. הסיבה העיקרית המשפיעה על מרקמו של הדבש היא המקור שממנו נאסף; בדבש ישנו ריכוז לא מבוטל של אבקת פרחים. אבקת הפרחים, או ליתר דיוק המולקולת של אבקת הפרחים שונות מאוד זו מזו בגודל ובנטייה ל"הדבק" זו לזו, כך יוצא שהרכב מקור הדבש הוא זה המשפיע על ההיקרשות. דבש תלתן למשל נוטה להיקרשות אינטנסיבית והוא בעל מרקם כשל חמאה. לעומת זאת, דבש מפרחי אבוקדו נוטה להיות נוזלי יותר. על כל אלו משפיעה גם הטמפרטורה. ככל שקר יותר, הדבש נוטה יותר להתקרש.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ