לאכול או לא לאכול?

למה הגויאבות כבר לא מה שהיו פעם

המאכלים שטבעונים מתקשים להודות שהם מתגעגעים אליהם, הפירות שאיבדו את טעמם ומתי קורה שמרוב געגוע למאכל אהוב אנחנו נרתעים ממנו

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר

בכל שנה, בכל עונה ובעיקר בחורף, מתעורר הדיון הקולינרי בגעגועים. למשל הגעגועים לגויאבה או לדובדבנים. אבל בשנים האחרונות מתמעטים והולכים הפירות והירקות שאינם אתנו בכל ימות השנה, ויחד עם הפיחות הזה נעלם הגעגוע, גם כי אין מחסור ואולי גם משום שפרי שאינו בעונתו הוא פחות טעים. מבחינה זו, במין הפוך על הפוך, שפר גורלם של הטבעונים שלפחות חלקם חשים עדיין געגועים קשים למאכלים שאכלו פעם והיום כבר לא — ויסלחו הטוענים שאין למה להתגעגע, שהתחליפים טובים מהמקור ועוד כהנה נימוקים שמשכנעים בעיקר את המשוכנעים.

תגיות:

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות