זה לחם העוני: שני תבשילי פליטים (טעימים) לפסח

לכבוד פסח מתרגם המדור את "הא לחמא עניא" לשני תבשילים מאזורי פליטות: מרק חמוד סורי ו"שירו" לפי מתכון של מאסמאית מרהציון, שנמלטה מאריתריאה לישראל

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

לכבוד פסח, החג שבו אנחנו מזכירים לעצמנו כי גרים היינו בארץ מצרים, כלומר באנו לגור בה ולהתפרנס מחמת הרעב בארץ, פגשתי את שחר שילוח מקיבוץ רמת הכובש, להיכרות עם בישול של מבקשי מקלט. שילוח היא טבעונית ("90%") מטעמי מצפון ושמירה על הסביבה, אבל מאוד לא מזדהה עם קמפיינים טבעוניים שמשתמשים במושגים כמו "אונס", "שואה", או "טבח". ההגזמה הזאת פוגעת לדעתה ברגישות לאנשים שחיים בינינו וסביבנו וחווים את הסיוטים האלה בלי מרכאות.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ