רחל טלשיר
רחל טלשיר

שבוע הספר הוא הזדמנות מצוינת להתייחס למדף האכילה הבריאה שתופח בשנים האחרונות. מצטופפים עליו מדריכים, מחקרים וגם רומנים, ובטור שכאן אמליץ על כמה מהם ובסופו אסביר מדוע — קבלו ספוילר כמתאבן — "שנת הבשרים שלי" מאת רות ל. אוזקי, שראה אור ב–1998, הוא עדיין הטוב מכולם והיחיד שראוי לתואר הנכבד: פטיש בראש.

ועכשיו לרשימה: תחילה שני ותיקים שליחם לא נס. את "שביל הזהב לריפוי טבעי" כתבה שרה חמו לאחר שסירבה לטיפול כימותרפי והחלימה מסרטן באמצעות מעבר לאורח־חיים לפי שיטת קינגסטון. מאז הופיע הספר בשנת 1991, השפיע על חייהם של רבים והיה לתחנת קריאה הכרחית במסע לשיפור הבריאות. כוחו בפשטותו: הוא מבוסס על ניסיון חייה של המחברת שראתה את האור ורוצה לשתף אחרים בכך. היא הצליחה, בעקבות מחלה קשה, לנתק את עצמה מהזרם המרכזי, שבו מקובל שככל שחולים ונואשים יותר, כך סומכים יותר על בעלי סמכות ותואר.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ