אח, כמה קל להיות טבעוני בתשע"ח

שפע תחליפים טבעוניים טעימים הופיעו בשוק, למוצרי גבינה, לביצים ודבש (!) וגם למיונז ולבשר, והם מתאימים גם לבעיות הכשרות הייחודיות לישראל. אז למה הטבעוניים הקלאסיים לא ממש מרוצים?

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

תשע"ח עוד רגע כאן, ועכשיו יותר מתמיד מתגברת התחושה שכל כך קל לעבור לטבעונות. אולי קל מדי? לפני שזה קורה אנסה להצביע על שלוש מגמות שבלטו בשנה האחרונה בתחום המזון הטבעוני ולבחון איך הן ישפיעו על התפריט העתידי. לא רק של הטבעונים.

1. כיף גדול היה כאן

תשע"ז התאפיינה בתחושה חזקה שהרבה יותר כיף, קל, טעים, נגיש וזמין להימנע ממוצרים מן החי. את המגמה הזאת ממחישים היטב, בין היתר, מוצריה של חברת "וגה": מבחר גבינות כולל תחליפי גבינה צהובה בטעמים שונים, וביניהן צ'דר, חריפה, עשבי תיבול וקלאסית; תחליפי גבינת שמנת במבחר סגנונות מרשים; תחליפי ביצים, כולל תערובת להכנת חביתה; שמרים בטעם גבינה; מלח בטעם ביצה; תערובת טבעונית להכנת קניידלאך; תחליף מיונז ורטבים מתובלים שמבוססים עליו; תחליפי בשר; מרשמלו טבעוני; שוקולד טבעוני; והכי הכי — ממרח בטעם דבש. יש לו מרקם וטעם של דבש אבל לא דבורים ייצרו אותו. ואפילו שמו מענג — Wanna Bee.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ