מהו בדיוק צ'אטני ואיפה הוא פוגש את העצלן הטבעוני

המתכון של חן ויינשטיין לצ'אטני חורפי מחמם וקל להכנה הוא הזדמנות לנסות לברר מהו בדיוק המאכל ההודי הזה, ובעיקר מה זה בדיוק "קל להכנה"?

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים7
רחל טלשיר

רבים וטובים ממני ניסו לענות על השאלה: מהו צ'אטני? חן ויינשטיין, ממסעדת "דוסה בר" בתל אביב, מסבירה ש"צ'אטני הוא בעצם ממרח או מטבל המשמש כתוספת טעם מרוכז (חריף, מתוק, חמוץ) וצבע לארוחה. לצורך העניין, קטשופ זה גם סוג של צ'אטני. אפשר להכין צ'אטני מכל ירק, שורש או פרי.

"אין הבדל משמעותי בין צ'אטני לרוטב", מציינת ויינשטיין. "אם נוסיף מעט מים לצ'אטני הוא יהפוך לרוטב ואם נוסיף קרם קוקוס הוא יהיה קארי, ואם נוסיף קצת יותר מים הוא יכול להפוך למרק".

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ