בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לפתות עם לפת: פעם זה היה מאכל של אצילים

ממאכל יוקרה שעלה על שולחנה של האצולה הרומית הפכה הלפת לאחותו חסרת הכריזמה של הצנון, שכיום מאכילים איתה בהמות. הבשלן והבלוגר גל ממליה בא להשיב לה את כבודה

5תגובות
לפת
דודו בכר

הפגישה עם גל ממליה, שבמרכזה לפת, היא זהירה מאוד שכן, איך לומר זאת בלי להעליב: לפת היא הדחויה שבדחויות. מין צנון חסר אופי. ממליה, בעליו של הבלוג המרהיב "פתיתים" ובשלן מחונן, מזדרז לתקן את הרושם: "לפת היא אחד הירקות הקדומים שמוכרים לנו ולמרות זאת מעטים מכירים אותה באמת. המעמד שלה הידרדר לאורך השנים, ממאכל אצולה ברומא העתיקה, דרך מזון לעניים ועד שירדה בדרגה להזנת בהמות". הסברים יש לרוב, אבל אף מהם לא מצליח ללכוד את צירוף הנסיבות שהובילו להדרתה של הלפת. ממליה מנסה: "עצוב שאנשים שכלל לא מכירים אותה...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו