תן בלי גלוטן |

אז עם או בלי? סיכום ביניים לרגל יום הגלוטן העולמי

העולם יציין מחרתיים יום נטול־גלוטן — עוד הזדמנות לברר אם ה"נטול" מומלץ או שזה רק טרנד חסר אחיזה. בין הדעות הסותרות יש כמה תשובות ביניים

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

מחרתיים מציינים בעולם יום נטול־גלוטן, עיתוי מתאים לברר האם המגמה המתרחבת של הימנעות מגלוטן גם בקרב מי שלא אובחנו כחולי צליאק היא קשקוש אופנתי או תמורה חיובית. מקצת מן הבעייתיות מומחשת באנקדוטה מ–2016: ענקית האופנה "זארה" יצרה חולצת טריקו שעליה התנוסס הכיתוב: "Are You Gluten-Free?", אבל מבין חולי הצליאק (רגישות לגלוטן שנמצא בכמה מן הדגנים) היו מי שטענו בזעם כי ניתן לפרש חולצה כזאת כטריוויאליזציה של מצבם וכפגיעה בהם. זארה, בתגובה, מיהרה להתנצל ולגנוז את הפריט. האנקדוטה הזאת, מכל מקום, מצביעה על החשד שהימנעות מגלוטן היא לעיתים לא כורח בריאותי אלא בעיקר הצהרה אופנתית. ואכן, לא מעט ידוענים הודיעו על החלטתם להימנע מגלוטן, וסיבותיהם — הלא רפואיות לדעת רבים — עימם.

תגיות:

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ