בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המהפכה החקלאית הבאה היא בשר מתרבית - וגם כאן ישראל היא מעצמה

אפשר לאכול את הפרה ולהשאיר אותה שלמה: קוראים לזה "בשר מתורבת" או "בשר נקי", הוא מיוצר מתרביות תאים ורונן בר מנהל עמותה המקדמת את פיתוחו. מתי זה יעלה על הצלחת שלנו והאם בר הטבעוני יאכל ממנו?

36תגובות
בר וידידה. "אין בזה את כמויות האנטיביוטיקה, החיידקים הצואתיים, השומן הרווי ושאר המזיקים מבשר קונבנציונלי. וזה גם ניקיון ממפגעים סביבתיים ומסבל לחיות"
רמי שלוש

התופעה החדשנית בתחום המזון, שהיא גם מטלטלת וגם מעוררת השראה, היא בשר מתורבת: נתחי בשר למאכל שמיוצרים על ידי תרבית תאים במעבדה, ללא פגיעה בבעלי החיים ובסביבה. רונן בר, מנהל "העמותה לחקלאות מודרנית" שפועלת לקידום הייצור של בשר מתורבת, מסביר למה מדובר לדעתו במהפכה החקלאית השנייה ואיך אפשר לאכול את הפרה ולהשאיר אותה שלמה. "מתורבת", כמו שאפשר לשים לב, זה לא רק מלשון תרבית אלא גם רומז לאכילה לא קניבלית. באיזה שלב נמצא עכשיו קידום הנושא? "המחקר על 'בשר נקי', שם נוסף לבשר מתורבת', נמצא בשלב ביניים: לא...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו