אלה לא בדיחות על טבעונות, זה "תחביר של אונס"

מהיכן נובעת העוינות כלפי טבעונים? חוקר תרבות המזון הישראלית, ד"ר יחיל צבן, מסביר כיצד תפריט ללא בשר מאיים על המרקם התרבותי והחברתי

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר

השאלות אם ומדוע שונאים טבעונים קיבלו בשבוע שעבר תשומת לב מיוחדת, זאת לאחר שעורך מגזין אוכל בריטי שהתבדח על הרג טבעונים אולץ להתפטר. שרשרת האירועים שבגללה עזב ויליאם סיטוול את תפקידו, נטחנה עד דק בתקשורת. בקצרה: סיטוול, מבקר אוכל שגם שימש כשופט ב"מאסטר שף" הבריטי, סירב להצעה שהוגשה לו לפרסם במגזין "וייטרוז" סדרת כתבות על אוכל טבעוני. במייל פרטי הוא כתב כך לכתבת: "מה דעתך על סדרת כתבות על להרוג טבעונים אחד אחרי השני? על דרכים ללכוד אותם? איך לחקור אותם? לחשוף את הצביעות שלהם? להאכיל אותם בשר בכפייה? להכריח אותם לאכול סטייק ולשתות יין אדום?"

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ