"שמן זית אינו תורם לבריאות. עדיף לצרוך שומן מאגוזים ושקדים"

שמני זית, קוקוס ואבוקדו הם אמנם הפחות מזיקים בטיגון, אבל לטענת הנטורופת אלירן דה מאיו אין בשמנים נוזליים כל תועלת בריאותית, גם לא בתיבול. הוא ממליץ על שומן מאגוזים, שקדים וזרעים

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

לכבוד חנוכה, חג השמן והטיגונים, יש טעם לעיין בסוגי השמן המוצעים לנו לשימוש. מה עדיף ולמה, שאלתי את הנטורופת אלירן דה מאיו, המייסד והמנהל של "בית בריאות והתכנסות" בקיבוץ תובל ובעל דעות מוצקות משלו בענייני שמנים. כדי לא להשבית את שמחת החג, נתחיל מהסוף: דה מאיו מציע למי שלמרות האזהרות אינם רוצים לוותר על תענוג הסופגניות "לאכול וליהנות מכל ביס. לא לחשוב לרגע על השמן או הסוכר, אלא להתענג על הריבה, לא לחשוב לרגע על הבצק, אלא להתענג על המרקם. ככל שייהנו יותר, כך הנזק יהיה קטן יותר באופן יחסי לנזק הפוטנציאלי".

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ