בשורת הגבריות ל–2019 — פחות בשר

האתגר הטבעוני שיובלט השנה הוא לגרום לגברים לוותר על בשר, ובהתאם צפוי לגדול היצע השיפודים והסטייקים הצמחיים. עו"ד יוסי וולפסון מ"תנו לחיות לחיות" מסביר את הקשר בין אכילת בשר, קרביות והחפצה

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים123
רחל טלשיר

לגרום ליותר גברים להימנע מאכילת בעלי חיים — זה אחד האתגרים הבולטים העומדים בפני המהפכה הטבעונית ב–2019. לפי חוזי טרנדים, המצטטים למשל מחקר שבוצע על ידי Marielle Bordewijk, סוכנות הולנדית שמתמחה באסטרטגיות לעיצוב מזון, המשימה הזאת תשפיע על שוק האוכל ובעקבותיה יגדל על המדפים היצע המוצרים הטבעוניים המחקים בשר: ירקות מושחלים על שיפודים, ירקות שניצלו על מנגל, ירקות מעושנים. פטריות הן ירק בולט בגיזרה זו, כי הן מיטיבות לחקות את הטעם, המרקם והמראה של בשר. את המגמה הזאת כבר אפשר לזהות גם בישראל — שווארמה טבעונית מבוססת פטריות, המבורגרים וסטייקים עשויים מפטריות ומקטניות — הנמכרים במרכולים ובמסעדות.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ