לאכול או לא לאכול?

לא רק הטבעונים: מי באמת אחראי מהפכת תחליפי הגבינות?

קשה להתעלם מהזינוק העצום בהיצע של תחליפי הגבינות במרכולים בזמן האחרון — מתחליפי מוצרלה וצ'דר עד קממבר וקוטג'. וזה ממש לא רק בגלל הטבעונים, להיפך, להם דווקא יש כמה השגות

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים25
רחל טלשיר

כמה שנים עברו מהימים שבהם המושג "תחליף גבינה" עדיין נשמע חסר פשר? בקושי ארבע. מאז כבר נוצרו "קוטג'", "ברי", "קממבר", "גבינה כחולה" ואפילו "מוצרלה" שנמסה ונמתחת כמו מושא החיקוי. הטבעונות, ראוי להדגיש, אחראית רק לחלק מהזינוק בייצור תחליפי הגבינות — מעריכים שלכמחצית ממנו. יש עוד גורמים.

לאחרונה התפרסם כי קיבוץ גן שמואל השקיע 10 מיליון שקל במפעל לייצור "גבינות" לשוק הקמעונאי — מגוון תחליפים של גבינות קשות ולבנות. גם יבואנים מנסים לתת מענה בתחום, לא רק לצרכן הפרטי אלא גם, ובעיקר, לביקושים הגוברים בשוק המוסדי: פיצריות, בתי קפה, חברות הסעדה וקייטרינג. גם שטראוס מסמנת את שוק התחליפים כיעד מרכזי ובמסגרתו הגיעה להסכם עם משק ויילר, על הפצה ומכירה של כל מוצרי הטופו המיוצרים בו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ