לא רק הטבעונים: מי באמת אחראי מהפכת תחליפי הגבינות? - לאכול או לא לאכול - הארץ
לאכול או לא לאכול?

לא רק הטבעונים: מי באמת אחראי מהפכת תחליפי הגבינות?

קשה להתעלם מהזינוק העצום בהיצע של תחליפי הגבינות במרכולים בזמן האחרון — מתחליפי מוצרלה וצ'דר עד קממבר וקוטג'. וזה ממש לא רק בגלל הטבעונים, להיפך, להם דווקא יש כמה השגות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רחל טלשיר

כמה שנים עברו מהימים שבהם המושג "תחליף גבינה" עדיין נשמע חסר פשר? בקושי ארבע. מאז כבר נוצרו "קוטג'", "ברי", "קממבר", "גבינה כחולה" ואפילו "מוצרלה" שנמסה ונמתחת כמו מושא החיקוי. הטבעונות, ראוי להדגיש, אחראית רק לחלק מהזינוק בייצור תחליפי הגבינות — מעריכים שלכמחצית ממנו. יש עוד גורמים.

תגובות