שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הדברים שלא מדברים עליהם בסימון המנות במסעדות

ההצעה לחייב מסעדות לפרט רכיבי מנות מזיקים תחשוף כמה מטעמים קשים לעיכול, כמו אבקת ייצוב עם השלכות בריאותיות שמצויה גם בקוטלי חרקים. האם החשש של המסעדנים מוצדק ואילו פרטים עדיין יישארו סמויים מהעין?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

משרד הבריאות הציע לחייב מסעדות (בעלות חמישה סניפים ויותר) לסמן את כמות הקלוריות, הסוכר, הנתרן והשומן הרווי לצד כל מנה בתפריט. זוהי הזדמנות טובה לברר ממה פוחדים המסעדנים, למה הסועדים לא מתלהבים, וגם, ובעיקר, איזה שדים, אם בכלל, מסתתרים בתוך הצלחת?

1. קסנטן גאם, לדוגמה

הקסנטן גאם הוא המחשה מעולה לעובדה שהמציאות יותר מורכבת מכל סימון. רובנו לא שמענו עליו. "בשנה האחרונה, אחרי שאני אוכלת במסעדות, גם כאלה שממותגות כבריאותיות, התחלתי לסבול מכאב עז בחזה, מדופק מהיר, מהזעה מוגברת", סיפרה ד"ר רות גי דווידזון, רופאת שיניים, על החומר שרובנו מעולם לא שמענו עליו. "התחושה היתה נוראה ונלוו אליה שלשולים, הקאות ותשישות. התחלתי בסדרת בירורים מפרכת שבסופה התברר שמקור הבעיה הוא קסנטן גאם. מה זה בכלל? הסתבר שזאת אבקה שמשתמשים בה במסעדות לעיבוי וייצוב, בעיקר של רטבים, ונדהמתי לגלות שרוב המנות מכילות אותו — כולל סלט ירקות ברוטב טחינה שנראה כמו המנה הכי תמימה שיש. במסעדה אחת, גדולה וידועה במרכז תל אביב, השף עצמו יצא מהמטבח כדי להסביר לי למה בכל המנות, בלי יוצא מן הכלל, יש קסנטן גאם".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ