האם טעמתם שייק גזר קנאביס?

שוק מוצרי המזון והמשקאות המועשרים בקנאביס מתפתח במהירות. מה היתרונות של צריכת הצמח בשייק במקום לעשן אותו

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

שנת תש"פ כמעט כאן, עיתוי ראוי להצביע על המגמות שיבלטו בשנה הקרובה ולבחון את השפעתן על התפריט שלנו. מוצרי מזון ומשקאות שמכילים קנאביס נושפים בעורפן של שאר המגמות: הם מבטיחים שפע יתרונות בריאותיים, נשבעים שהם חפים מהשפעות פסיכואקטיביות, מסקרנים, מתחרים על ליבותיהם של פודי'ס, שוחרי בריאות והרפתקנים.

באביב האחרון הודיעה ענקית המזון האמריקאית מונדלז (Mondelez) שהיא בוחנת אפשרות להוסיף למותגיה המפורסמים (השוקולדים מילקה וטובלרון, עוגיות אוראו), חטיפים מועשרים בקנאבידיול (CBD, חלק מתמצית צמח הקנאביס). ההכרזה של מונדלז הרימה הרבה גבות, בעיקר נוכח הנזק שעלול להיגרם למותגים המבוססים, שמזוהים כמשפחתיים, עם הקישור ל–CBD. זאת על אף הבהרות חוזרות מצד החברה כי מדובר רק ברכיבים הלא־פסיכואקטיביים של הקנאביס. מוצרים מועשרים ב–CBD הם שוק שמתפתח במהירות, ועדיין היצרניות הגדולות מעדיפות לשבת על הספסל ולחכות עד שיתברר לאן נושבת הרוח. מבחינה זו הכניסה של מונדלז לתחום היא קריאת כיוון לעבר המיינסטרים.

תגיות:

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ