להתקמצן בחן: מה אוכלים בטרנד החדש "אפס זבל"

הדאגה לכדור הארץ הציבה במרכז השולחן את גישת "אפס זבל": אוכל המנוצל עד תום, כולל בישול השאריות. מול הרגלי האכילה הבזבזניים זה עלול להיראות חסכני ותפל, אבל הגישה כבר תופסת במסעדות יוקרה

רחל טלשיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

הטלטלה שכרוכה במעבר לסגנון חיים של "אפס זבל" (Zero Waste) אינה מטרת השינוי הזה, אבל היא בהחלט תוצאה שלו. כשמתחילים לאכול בגישת אפס זבל שום דבר כבר לא נראה ונטעם כמו קודם. כך, למשל, קורה לאורחים שבאים למלון Juvet Landscape ליד הכפר ואלדל בנורווגיה. מבעוד יום הם נדרשים לבחור, מתוך רשימה שנשלחת אליהם, מה יאכלו כמנה עיקרית לארוחת ערב. דג, בשר צבי או מנה צמחונית? נניח שבחרתם דג אבל בזמן הארוחה התרשמתם דווקא ממנת הצבי של מי שיושב לצדכם. תבקשו להחליף? אין אפשרות. גם שאר המנות כולן מדודות ודי מצומצמות, לא בדיוק עונות על הציפיות של רוב האורחים שהזמינו חדרים כשנה מראש וציפו לחופשה מפנקת.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ