אתחלו את בלוטות הטעם: זה מה שנאכל ב–2050

מזון נטול אשמה, תפריטים מותאמים אישית, פירות וירקות שחוזרים למקורותיהם הטבעיים באמת ובשר מדמם בצלחת העשוי מצמחים. האם התזונה העתידית תהיה בריאה יותר או שהיא בעיקר תגדיל את הקיטוב בין עשירים לעניים?

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

מה נאכל ב2050? כאשר הלכתי ממרואיין למרואיין, כל אחד בר־סמכא בתחומו, לא קיבלתי תשובה פשוטה, אבל הנה כמה מהמגמות שהצטיירו.

1. פחות ייסורי מצפון. אם בעבר, ובמידה רבה גם בהווה, המונח "מזון נטול אשמה" התייחס בעיקר למוצרים דיאטתיים שניתן לאכול בלי לפחד מהשמנה, הרי שהמושג מתרחב כעת: "נטול אשמה" יתייחס יותר ויותר להסרת רגשות אשמה כלפי כדור הארץ, כלפי בעלי החיים וכלפי הבריאות הפרטית. עוד ועוד מוצרים ייבחנו דרך המשקפיים הללו ויידרשו מאמצים ושיפורים רבים, בעיקר מצד התעשייה, כדי להפוך עוד מוצרים ל"נטולי אשמה".

תגיות:

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ