כמה הערות חיוניות על אלרגיה לחלב

מה מקור הזינוק באלרגיות בעשורים האחרונים? מהי אלרגיה שמתפתחת לפתע? עד כמה עוזר הטיפול האימונותרפי וכמה מהאלרגיות חולפות מעצמן? אילו סוגי חלב מחוללים אלרגיה ואילו לא? האם אפשר לסמוך על כשרות "פרווה"? שאלות ותשובות אחרי מותה של אושר דרעי שאכלה קינוח חלבי

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר

לפני כשלושה שבועות מתה אושר דרעי (23) מחצור הגלילית מאלרגיה לחלב, לאחר שאכלה קינוח חלבי במסעדה. האסון עורר שאלות רבות שחלקן נענו בתקשורת, חלקן לא, ולפעמים התשובות סותרות או מעורפלות. הסיבה לכך היא בין השאר הניסיון לכלול בתשובות את כל סוגי האלרגיות למזון. זה בלתי אפשרי מפני שלכל אלרגיה למזון סיפור משלה. סוגי המזון הנפוצים שגורמים אלרגיה הם חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים, שומשום, דגים, פירות ים, מוצרי חיטה, סויה, סלרי, קוקוס, קיווי וחרדל. אצל ילדים נפוצה יותר האלרגיה לביצים, חלב, סויה ובוטנים. מבוגרים אלרגיים בעיקר לבוטנים, אגוזים, דגים ופירות ים.

תגיות קשורות:

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ