בלוטים, חטיפי ירקות ותחליפי בשר: מה נאכל בשנת 2020?

בחינת המגמות העתידיות של המזונות העיליים מעוררת סימני שאלה מסקרנים: האם נחזור לאכול בלוטים כמו סנאים? האם אפשר לקרוא בשר למזונות שלא מבוססים על בעלי חיים? וחשוב מכל — האם אפשר להשתכר ממשקאות ללא אלכוהול?

בלוטים
הבלוט הוא רכיב מרכזי בתזונתן של חיות בר ובכלל זה עופות ויונקים, גדולים כקטנים. יש סיפורים עתיקים על תרבויות שבהן אכלו בלוטים, אבל בני האדם זנחו אותו מזמןצילום: Wayne H / Shutterstock.com
רחל טלשיר
רחל טלשיר

שנת 2020 עוד רגע כאן, ועכשיו יותר מתמיד מתגברת התחושה שכבר ניסינו הכל. יכול להיות שאין בנמצא משהו שטרם טעמנו? לפני שנחפזים לענות, אנסה להצביע על המגמות שיבלטו בשנה הקרובה בתחום המזון בכלל והבריא בפרט ולבחון איך הן ישפיעו על התפריט שלנו.

1. בלוטים במקום אסאי

2019 התאפיינה בתחושה חזקה של שפע מסחרר. המחשה מעולה היא תחום המזונות העיליים, שתלי תלים של מאמרים כבר נכתבו עליהם, בעדם ונגדם. יש משהו שעוד לא ניסינו? בהחלט. למשל — בלוטים. מה שסנאים אוכלים. בָּלוּט, או אגוז האלון, הוא פריו של עץ האלון. הוא מכיל זרע בודד ולעתים רחוקות שני זרעים, מכוסה קליפה קשיחה ומקושקשת שצורתה גביעון ושמה ספלול. הבלוט הוא רכיב מרכזי בתזונתן של חיות בר ובכלל זה עופות ויונקים, גדולים כקטנים. יש סיפורים עתיקים על תרבויות שבהן אכלו בלוטים, אבל בני האדם זנחו אותו מזמן. הבלוט מזין מאוד ועתיר אנרגיה. הוא מכיל כמויות גדולות של חלבונים, פחמימות ושומנים בנוסף למינרלים שונים כסידן, זרחן, אשלגן, וויטמינים.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ