אזהרה, הטבעונות מסכנת את בריאותכם

אליס סטנטון, חוקרת בתחום הרוקחות, לקחה את הוויכוח על הטבעונות צעד קדימה והעלתה טענה שהבעיה אינה במזון מן הצומח, אלא באיכותו שמידרדרת בגלל שיטות הגידול המקובלות היום. אבל אותן שיטות בדיוק פוגעות גם באיכותו של מזון מן החי

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שדה כרוב
נחיתותם התזונתית של מזונות מהצומח, היא אומרת, אינה טמונה בעצם מהותם אלא נובעת משיטות הגידול שמאפיינות את החקלאות בת־זמננוצילום: REUTERS

האם הבחירה בטבעונות מסוכנת מבחינה בריאותית? כך לפחות טוענת אליס סטנטון, פרופסור לרוקחות לב וכלי דם בהסתדרות הרפואית הבריטית. את הדברים האלה היא אמרה בפני מדינאים, כלכלנים, אנשי תקשורת ופעילי איכות הסביבה — בנאומה בוועידת החקלאות הגדולה שהתקיימה בראשית החודש באוקספורד. לדברי סטנטון, ערכם התזונתי של מזונות מהצומח, בהם פירות, ירקות ודגנים, ירד בשיעור של כ–50% ב–50 השנים האחרונות.

תגובות