אזהרה, הטבעונות מסכנת את בריאותכם

אליס סטנטון, חוקרת בתחום הרוקחות, לקחה את הוויכוח על הטבעונות צעד קדימה והעלתה טענה שהבעיה אינה במזון מן הצומח, אלא באיכותו שמידרדרת בגלל שיטות הגידול המקובלות היום. אבל אותן שיטות בדיוק פוגעות גם באיכותו של מזון מן החי

שדה כרוב
נחיתותם התזונתית של מזונות מהצומח, היא אומרת, אינה טמונה בעצם מהותם אלא נובעת משיטות הגידול שמאפיינות את החקלאות בת־זמננוצילום: REUTERS
רחל טלשיר
רחל טלשיר

האם הבחירה בטבעונות מסוכנת מבחינה בריאותית? כך לפחות טוענת אליס סטנטון, פרופסור לרוקחות לב וכלי דם בהסתדרות הרפואית הבריטית. את הדברים האלה היא אמרה בפני מדינאים, כלכלנים, אנשי תקשורת ופעילי איכות הסביבה — בנאומה בוועידת החקלאות הגדולה שהתקיימה בראשית החודש באוקספורד. לדברי סטנטון, ערכם התזונתי של מזונות מהצומח, בהם פירות, ירקות ודגנים, ירד בשיעור של כ–50% ב–50 השנים האחרונות.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ