השם הוא גאפס. אומרים שזה טוב לדיכאון

בלי מזון מתועש, בלי דגנים, סוכרים ועמילנים, וגם בלי טבעונות — כי שומן וחלבונים מן החי חשובים. אביבה אברון, הנציגה בארץ של שיטת התזונה שיצרה נוירולוגית מקיימברידג', מסבירה למה מדברים כאן אפילו על ריפוי מאוטיזם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אברון. "התפקוד של הגוף תלוי יותר במה שאת מצליחה לספוג מהמזון"
אברון. "התפקוד של הגוף תלוי יותר במה שאת מצליחה לספוג מהמזון" צילום: תומר אפלבאום
רחל טלשיר

בניגוד לשיטות תזונה אחרות ששמן הולך לפניהן, שיטת גאפס (Gut and Psychology Syndrome), זקוקה ליחסי ציבור, כי בישראל רק אביבה אברון מטפלת באמצעותה ומעטים שמעו אודותיה. אבל בעיקר מפני שזאת שיטת התזונה היחידה כנראה ששמה בחזית, בין שאר ההבטחות, הקלה ושיפור בבעיות נפשיות ובהן דיכאון. העקרון המרכזי, בקצרה, הוא הקלה על בעיות במוח ובמערכת העצבים באמצעות איזון מערכת העיכול וריפויה. עיון במתכונים כרוך בחזרה אל העבר הרחוק: את היוגורט, למשל, מכינים בבית. מתסיסים אותו במשך 24 שעות. באותו אופן, שדורש שינוי מוחלט של סגנון החיים, מכינים גם את שאר מרכיבי התפריט. השיטה לא מתאימה למי שמסתייגים ממאכלים מהחי, דורשת השקעה עצומה של זמן ועבודה ובנוסף תשומת לב בלתי פוסקת לפרטים.

רחל טלשיר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ