בלי שרינג ועם אוכל ביתי: איך להכות בנגיף בעודו חם

תרופות פלא מהצומח שוב מככבות ומומלץ להיזהר ממזון מהחי. אחרי שהקורונה התקבלה בחשש גם בסירים ובצלחות, אפשר להצביע על המגמות שהתחזקו בעקבותיה

הקורונה הפכה את ה־Sharing מאופנה לוהטת למנהג פסול
הקורונה הפכה את ה־Sharing מאופנה לוהטת למנהג פסולצילום: G-Stock Studio / shutterstock
רחל טלשיר
רחל טלשיר

וירוס הקורונה התקבל בחשש גם בצלחות ובסירים. אפשר לנסח שש מגמות שביצבצו או התעצמו בעטיה של המגפה. כשעושים את זה כדאי לזכור את דבריו של ד"ר רפי גרוסגליק, סוציולוג וחוקר תרבות אוכל: "כשמדובר בקורונה, צריך עוד פרספקטיבה של זמן כדי להבין את המגמות".

• No Sharing. מה שהיה מפתה ונכון בעבר נהפך לבלתי נסבל. הקורונה הפכה את ה־Sharing מאופנה לוהטת למנהג פסול. מי שנכנס למסעדה שבה המנות מונחות במרכז וכולם דוחפים כפיות, עלול לחוש כיום התכווצות בגרון או חלחלה. מסעדנית אמרה לי: "לוקח זמן, גם לנו וגם לסועדים, להבין, אבל בשורה התחתונה אנשים לא רוצים צלחות משותפות. פתאום האוכל, אפילו הלחם, יותר טעים להם כשהוא מוגש בצלחת אישית. ההיערכות הלוגיסטית שלנו לכך כרוכה בהרבה עבודה. זה גם יקר. צריך מערכות אחרות לכלים".

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ