זו מדוזה בצלחת שלכם. האם היא בדרך למטבח המערבי?

מכריזים עליהן כסופר־פוד אבל לא ברור אם הן באמת כאלה. מתרבים המיזמים שמקווים להכניס מדוזות לצלחת של העולם המערבי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדוזה בחומץ, מן המטבח הסיני
מדוזה בחומץ, מן המטבח הסיניצילום: bm4221 / iStockphoto via Getty
רחל טלשיר
רחל טלשיר
רחל טלשיר
רחל טלשיר

המגמה החדשה של אכילת מדוזות ממחישה היטב את המורכבות של מזונות המוכרזים כסופר־פוד. במקרה של המדוזות, יש הטוענים — בהם סטארטאפיסטים, אנשי עסקים וחוקרי ימים — שמלבד סופר־פוד זה גם פתרון אפשרי לאחת הסכנות המאיימות על האנושות: רעב, עקב הידלדלות משאבים וגידול באוכלוסיה. מה בתפריט? סלט של מדוזה פרוסה דק במרינדה קרה, סושי מדוזה, אטריות מדוזה פריכות, גלידת וניל עם קוביות מדוזה שהושרו בחלב, אבקת מדוזה להעשרת ממתקים ותבשילים, חטיפי מדוזה מיובשים — וזוהי רק רשימה חלקית.

רחל טלשיר

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ