בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השקרנים הגדולים של עולם המזון

נוטלה תשלם שלושה מיליון דולר לצרכנית שתבעה אותה, אולם כדי לטפל ביצרני מזון שמבטיחים בריאות ומשקרים דרושה מלחמת גוג ומגוג

110תגובות

שמחה רבה - אין כמו שמחת ניצחון מהולה בשמחה לאיד - אופפת בימים האחרונים את ציבור הצרכנים בכלל ואת אלה מהם שמקפידים על בריאותם בפרט. זה קורה מפני שהאם האמריקאית שתבעה את יצרנית נוטלה בגלל מסרים פרסומיים כוזבים זכתה בשלושה מיליון דולר.

אתנה הוהנברג מסן דייגו הגישה את התביעה נגד חברת פררו, יצרנית נוטלה, בפברואר 2011. הוהנברג, לפי עדותה, נפלה קורבן לפרסומות והאמינה שנוטלה היא בחירה תזונתית נפלאה לבתה בת הארבע. לטענתה, אסטרטגיית הפרסום של החברה יצרה רושם שגוי שנוטלה הוא חלק מארוחת בוקר מזינה.

עכשיו, בנוסף לפיצויים שנפסקו להוהנברג, הוחלט כי אמריקאים שרכשו נוטלה בין 1 בינואר 2008 ל-3 בפברואר 2012 יכולים לקבל החזר כספי בעד רכישה של עד 5 צנצנות. זאת ועוד: בפררו ייאלצו מעתה לשנות את השיווק והמיתוג כדי להפסיק לתעתע בצרכנים.

לכאורה הישג עצום. אירוע תקדימי. אבל אני, מעכירת שמחות מטבעי, מתקשה להצטרף לחגיגה. משהו בכל זאת צורם לי. לפני הכל, בגלל החשד שלי שכאשר תולים שקרן קטן בכיכר העיר וגם מנופפים בלכידתו, מתגבר החשש שהשקרנים הגדולים ממנו, המזיקים בהרבה, מסתובבים חופשיים עוד יותר, דווקא מפני שדג הרקק שנתפש מרגיע את הציבור ומשביע את רעבונם של שוחרי הצדק. הרי קל מאוד להשחיל לולאה על צווארם של שקרנים קטנים וקשה מאוד, אולי בלתי אפשרי, להניח יד, אפילו אצבע, על מגה-שקרנים.

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב כתבות גלריה ישירות אליכם

פררו היא שקרנית קטנה מפני שאף אחד, סביר להניח שגם לא התובעת המאושרת מסן דייגו, לא באמת מאמין שממרח שוקולד הוא ארוחת בוקר בריאה. יכול להיות שפרסומות מן הסוג המעצבן של נוטלה אכן יוצרות מצג שווא שלפיו הממרח הזה פחות נורא מממתקים אחרים. אבל גם זה בתנאי שמאוד רוצים להאמין, ממש מתעקשים לא לקרוא תוויות ובאמת אין כבר כוח להתווכח עם הילדים הנודניקים או עם העצלנות הפרטית.

ועדיין נוטלה היא בקושי דג רקק יחסית לתעשיית דגני הבוקר והיוגורטים הממותקים. שני האחרונים נחשבים לארוחת בוקר בריאה גם בקרב צרכנים אחראים, לפחות בעיני עצמם. כדי לגלות שהם לא ארוחת בוקר בריאה צריך לפענח רשימת רכיבים מתעתעת וגם לצאת נגד הדעה מקובלת שלפיה ניתן לסמוך על שורה ארוכה של מומחים - ביניהם רופאים, תזונאים, סלבריטאים, גם מדענים - שכולם ממליצים על המוצרים. מי מהם בגלל בורות ומי בגלל בצע כסף.

במלים פשוטות: נוטלה היא כסף קטן לעומת תעשיות מזון מתוחכמות פי כמה, שכדי לתבוע אותן צריך לצאת למלחמה בשיטה שלמה, במנגנונים שמכשירים אותה, גם בפוליטיקאים שתומכים בה. מדובר אם כן במלחמת גוג ומגוג.

לכן, בכל הנוגע לפרסומות, אני ממליצה על כלל זהב: עדיף להתעלם מהן. עדיף להתנהג כאילו הן שקופות. מפני שככל שמוצרי מזון משתדלים למשוך את הלב ומשתמשים לשם כך בפעלולי פרסום, מודעות ענק, פרזנטורים מפורסמים, דוגמניות יפהפיות, זמרירים, סרטונים - ככה הם יותר חשודים. למה? כי כדי להכשיר מוצרים מזיקים, חלקם ממכרים, ולמכור אותם, צריך לרתום למשימה כמה שיותר ידוענים, רעיונאים, פרסומאים, מוחות מבריקים, מערכי מחקר מפותלים ויחצ"נים ממולחים, המון רעש וצלצולים.

ולהיפך: כדאי לשים לב למוצרי מזון שלא זוכים ליחסי ציבור ולתקציבי פרסום ולאכול דווקא אותם. מתי, למשל, ראיתם את הפטרוזיליה מככבת בפרסומות עתירות תקציבים? מישהו ראה אי פעם דוגמנית-על שקיבלה מיליונים כדי להמליץ על צנונית? סביר להניח שמעולם לא. למה? כי אף אחד לא מקדיש משאבים כדי להוכיח את המובן מאליו.

לכן סיפורה של הצרכנית התמימה שניצחה את נוטלה, ככל שהוא נשמע מתוק, מסתיר מאחוריו אמת מרה: הצרכנים הקטנים לא מסוגלים לנצח את תעשיות הענק באמצעות תביעות. אבל אנחנו כן יכולים לנצח אותם באמצעות התעלמות מוחלטת מהמוצרים שלהם. במלים פשוטות: ארוחת בוקר מתוקה ובריאה? בשבילי רק פירות.

לפניות ושאלות: www.racheltalshir.com.

המטבח הקינואי

בארצות הברית ראה אור הספר "Quinoa Cuisine", המוקדש כולו לנפלאות הקינואה ובו 150 מתכונים שכולם מלהטטים באותו מזון עילי. זה שלפני שבע שנים לא ידענו להגות את שמו ואילו עכשיו הוא מוגש בכל דוכן, מסעדה עילית ופונדק דרכים.

ייחודה של הקינואה בכך שהמראה והטעם שלה הם כשל דגן אבל ערכיה התזונתיים דומים לאלה של עדשים או ירקות מעולים ולעתים עולים עליהם. בנוסף לכך, ניתן לטחון אותה לקמח ולהשתמש בה כדגני בוקר פריכים. היא דלת קלוריות, דלת שומן אבל עשירה בחלבון, סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת בי, ויטמין אי ואשלגן. מתאימה לארוחות בוקר, ערב, צהריים וגם לחטיפים וקינוחים.

הספר, מאת ג'סיקה הרלן וקלי ספרווסר, מאורגן לפי מזונות עונתיים, והמתכונים מסודרים כך שאפשר לאתר בקלות את המהירים, נטולי הגלוטן, הצמחוניים, הטבעוניים, הידידותיים לילדים, המתאימים לאירוח. ביניהם פיצות, עוגות, המבורגרים ואף מתכונים לקרניבורים. כל מתכון כולל הוראות מפורטות להכנת הקינואה כך שתהלום את רכיביו. מומלץ למי שרוצה לחזק את הידידות עם הקינואה וליהנות ממנה פי כמה. להצצה והזמנה: http://tinyurl.com/cu733el.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו