בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול או לא לאכול

היפים והמיצים

לבקשת הקוראים, כמה מתכונים של משקאות טעימים במיוחד עם פירות, עלים וירקות. גם שותים נועזים ימצאו כאן הצעות

22תגובות

בעקבות שני הטורים שכתבתי פה על ניקוי מיצים ועוד טור על ההבדל בין מיצים לבין שייקים, קיבלתי פניות רבות מקוראים שמבקשים מתכונים. לכן פניתי ל"נרולי", חנות טבע קסומה בנווה צדק בתל אביב, וביקשתי מהם לשתף את קוראי המדור במתכוני המשקאות שלהם. יש בעולם המון חנויות טבע מעולות אבל “נרולי” מיוחדת במינה ותו האיכות שלה מאפיין גם את המשקאות שהם מכינים.

מה בדיוק הופך את המשקאות שלהם לכל כך טעימים? קשה לענות, כי ברור שהשלם שונה וטוב כאן מסכום חלקיו, ורב הנסתר על הנגלה. ועדיין יש כמה תנאים בסיסיים וחשובים שב”נרולי” מקיימים בקפידה: ראשית, הם משתמשים אך ורק ברכיבים אורגניים. שנית, הם משתמשים בשלוש מכונות – ויטמיקס לערבול השייקים, מסחטה למיצים קשים ומסחטה ייעודית לעלים ועשבים. שלישית: את המיצים הם מקפידים לסנן כדי שיהיו עוד יותר צלולים. רביעית: בעבודה ממושכת ויסודית רוקחים ב”נרולי” המצאות וטעמים ומחדשים בלי הפסקה.

מראש נאמר לי שחלק מהסודות - למשל נוסחת הוויטמינה שמוסיפים לחלק מהמשקאות - יישארו כמוסים. הנה הסודות והמתכונים שכן נחשפו:

 

מתכון שייק בסיסי

צריך: תמר מגולען, חופן פטרוזיליה, כוסברה ומנגולד, חצי כוס מים, אגס ותפוח קפואים חתוכים לרבעים.

הכנה: מכניסים לוויטמיקס את הרכיבים הלא קפואים ומפעילים. מוסיפים את הקפואים ומערבלים עד שמתקבל משקה אחיד.

שייק אלעד

אלעד אושרי, עובד ב”נרולי” ולומד ספרות אנגלית באוניברסיטת תל אביב, מכין לעצמו מדי בוקר שייק טעים שהוא שותה לאט מתוך צנצנת זכוכית גדולה.

צריך: חופן גדול של פטרוזיליה וכוסברה, 2 תמרים, חופן ג'וג'יברי, 2 כפות אבקת זרעי המפ, 2 חופני ענבים קפואים (אפשר עם גרעינים), חופן פטל קפוא (או כל פרי יער אחר), כוס מים.

הכנה: שמים הכל - חוץ מרכיבים קפואים - בויטמיקס. אחרי יצירת השייק מוסיפים את הקפואים וממשיכים לערבל.

שייק אקסטרה ירוק

השייק שמכינים ב”נרולי” לשותים מתחילים שכן רוצים להתנסות בכמות גדולה יחסית של עלים ירוקים.

צריך: 2 תמרים, חופן ירוקים (פטרוזיליה, חסה, כוסברה ומנגולד), חצי כוס מים, אגס ותפוח חתוכים לרבעים וקפואים.

הכנה: שמים הכל בוויטמיקס חוץ מרכיבים קפואים. אחרי יצירת השייק מוסיפים את הקפואים וממשיכים לערבל.

מיץ רגיל

המיץ לשותים מתחילים. הוא מכיל 20 אחוז ירוקים בלבד. כדי ליצור אותו צריך שתי מכונות מיצים: האחת, המוכרת, למיצים קשים. השנייה, לירוקים. רבים וטובים נשבעים שאפשר לסחוט עלים ועשבים במכונת מיצים קשים אבל זה לא מדויק: במכונות מיצים קשים צריך להעביר עלים ועשבים לפחות בשני מחזורים כדי למצות את כל הנוזל. המכונה הייעודית לסחיטת ירוקים עושה זאת בקלות ובמהירות. יש גם מי שממליצים, לפחות לשימוש ביתי, על מכונות שמכילות את שני התפקודים ועושות זאת בהצלחה. אחת מהן, "אוסקר", לא תופסת הרבה מקום וקלה לניקוי.

צריך: 5 תפוזים קלופים, אשכולית קטנה קלופה, 3 מקלות סלרי, 8 עלי חסה וחופן של עלי נענע.

הכנה: את כל הרכיבים חוץ מהחסה והנענע סוחטים במסחטת מיצים קשים. את החסה והנענע במסחטת ירוקים. בנרולי גם מסננים את הנוזלים שמתקבלים כדי להשיג צלילות מרבית.

מיץ סוּפר ירוק

המיץ שמכינים לשותים מתקדמים, מכיל לפחות 50% ירוקים.

צריך: 2 שומר, 2 תפוחים, 2 מלפפונים, לימון לא מקולף, 2 מקלות סלרי, 7 עלי חסה, חופן פטרוזיליה וכוסברה, חופן תרד.

הכנה: סוחטים במסחטת מיצים קשים את כל הרכיבים חוץ מהחסה, פטרוזיליה, כוסברה ותרד. את השאר במסחטת ירוקים. ב”נרולי” גם מסננים את הנוזלים שמתקבלים כדי להשיג צלילות מרבית.

מיץ מגה ירוק

המיץ שמכינים לשותים נועזים. הוא מכיל לפחות 80 אחוז ירוקים.

צריך: 2 שומר, 1 תפוח, 2 מלפפונים, לימון לא מקולף, 6 מקלות סלרי, 15 עלי חסה, 2 חופנים פטרוזיליה וכוסברה, 2 חופנים תרד.

הכנה: את כל הרכיבים חוץ מהחסה, פטרוזיליה, כוסברה ותרד - סוחטים במסחטת מיצים קשים. את השאר במסחטת ירוקים. אפשר לסנן את הנוזלים שמתקבלים כדי להשיג צלילות מרבית.

מיץ ירוק מועצם

המיץ שמכינים לשותים מתקדמים שכן רוצים להתנסות בטעמים יותר חזקים, אבל עדיין חוששים מטעמו של המגה.

צריך: 2 שומר, 2 תפוחים, 2 מלפפונים, לימון לא מקולף, 2 מקלות סלרי, 7 עלי חסה, חופן פטרוזיליה וכוסברה, חופן תרד. להעצמה: כף תערובת “סופר פוד” ירוק. בארץ ניתן לקנות את הוויטלייס של חברת פוקה. באירופה ובארה"ב ניתן לקנות את ה-PURE SYNERGY.

הכנה: את כל הרכיבים חוץ מהחסה, פטרוזיליה, כוסברה ותרד - סוחטים במסחטת מיצים קשים. את השאר במסחטת ירוקים. אפשר לסנן את הנוזלים שמתקבלים. מכניסים את המיץ למערבל יחד עם ה”סופר פוד” ומוזגים.

מיץ עובדים

המיץ שמכינים לצוות. קצת מזכיר מרק סלק טעים וקר.

צריך (לכל אדם):

במכונת רכיבים קשים - תפוח, שומר, סלק, לימון לא קלוף, 6 מקלות סלרי. במכונת ירוקים – 3 עלי מנגולד, חופן פטרוזיליה, חופן קייל, חופן נענע.

הכנה: סוחטים, מסננים ומוזגים.

שייק קרובי משפחה

השייק שמכינים לקרובי משפחה של העובדים. הם באים לבקר, צופים בשותים, מחייכים ובדרך כלל מבקשים להתנסות. העקרון המרכזי הוא לפנק אותם בשייק טעים - ועדיין לאפשר להם להתנסות בטעם האחר.

צריך: חצי כוס קוביות אפרסמון קפוא, חצי כוס קוביות פפאיה קפואות, חצי חופן עלים ירוקים (מה שיש חוץ משמיר, ארוגולה, רוקט וריג'לה), חצי כוס קוביות בשר קוקוס קפוא, כף אבקת ספירולינה, שני תמרים מגולענים, כף גרגירי גוג'י, כוס מים.

הכנה: בשלב הראשון מערבלים בוויטמיקס את כל הרכיבים הלא קפואים. בשלב השני מוסיפים את הקפואים. מערבלים ומוזגים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו