בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בפורים הזה נאכל אוזני המן מכוסמת

ובכלל, למה לאכול שוקולד כשיש שקדים מרים

10תגובות

פורים, בעיקר משלוח המנות שמאפיין אותו, הוא הזדמנות להזכיר את הוויכוח על המתוקים שמפלג את שוחרי הבריאות לשני מחנות. לפחות. המחנה הראשון מסתפק בלהטוטי פירות. השני סבור שבהזדמנויות נדירות מותר ורצוי להתפנק.

המחנה השני מתפלג אף הוא לשני תת-מחנות. התת-מחנה הראשון מאמין שאין שום טעם להשקיע בהמצאה וברקיחה של קינוחים בריאים, מפני שאין דבר כזה. אנשיו טוענים שעדיף, במקרה הצורך, לאכול קצת קינוחים תעשייתיים, לסבול מכאב בטן ובחילה ולשמוח שהחגיגה סוף סוף נגמרה. על פי הגישה הזאת, קינוחים בריאים גורמים לזלילה מופרזת בעוד שאכילת קינוחים רגילים, גם תעשייתיים, נעשית תוך שמירה על חוש מידה.

מנגד, בתת-מחנה של ממציאי הקינוחים הבריאים גורסים שקינוחים אמנם לא נוצרו כדי להבריא, אבל יש ביניהם מזיקים יותר ופחות וגם הרבה נחמה ושמחה.

אייל טואג

המתכונים שכאן, כולם יצירותיו של הממתקאי המעולה ניב רפאל, כולם טבעונאים (בלי מוצרים מן החי ובלי חימום מעל 45 מעלות) ומציעים שפע ממתקים מתונים יחסית מחומרי גלם שחלקם לא מוכרים או פחות שגורים. הכנת אוזני ההמן מתאימה לבשלנים חובבי אתגרים. כפתורי המרציפן, טעימים לא פחות, מתאימים גם לבשלנים מתחילים. העוגה והעוגיות מתאימים לבשלנים בינוניים. עד כאן באשר להכנה. ובנוגע לאכילה – העוגה והמרציפן מתאימים לכווולם ויקצרו תשואות גם אצל שמרנים ואפילו ילדים יבקשו עוד. את אוזני ההמן והעוגיות יעריכו יודעי ח”ן והרפתקנים. כל הממתקים טעימים, אפילו מרתקים, אבל בשום אופן לא כוללים המלצה להכביר.

אוזני המנאוֹת

המתכון של רפאל מבוסס על כוסמת שהושרתה חצי שעה במים בטמפרטורת החדר בקערה ולאחר מכן הונחה במסננת עד שהוציאה זנבות לבנים (לפחות 10 שעות, רצוי לשטוף לאחר 5 שעות). אחרי הנביטה של הזנבות אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה לפחות שבוע. צריך להשתמש בכוסמת לא קלויה ירוקה. בנבטי הכוסמת אפשר להשתמש בהמון מאכלים, לרבות מרקים וסלטים.

להכנת המתכון דרוש מייבש מזון, שהוא כלי מרכזי במטבח הטבעונאי ולאחרונה הוקדש לו כאן מדור שלם (http://tinyurl.com/bf46aaj).

אוזני ההמן הנאות הן בעצם מעטפות לדר ממולאות פרג. מתקבל מעדן שטעמיו מעוררים השראה ומרחיבים אותה.

לבצק

צריך: 2 וחצי כוסות כוסמת מונבטת, 1 כוס אגוזי ברזיל, 4 וחצי בננות, 7 תמר מג'הול מגולען בלי העוקצים, ½ כפית קינמון, 1 מקל וניל או כפית תמצית וניל, קורט מלח, 1 וחצי כוסות מים (לכיסוי בתוך הוויטמיקס).

הכנה: טוחנים את כל הרכיבים היטב בבלנדר לבלילה חלקה, מעט יותר סמיכה מבלילה לפנקייק. יוצקים על דף טפלקס (להשיג בחנויות לאביזרי מטבח) או נייר אפייה כפות גדושות ומשטחים לצורת עיגולים קטנים בעובי של כ-2 מילימטר. מאותו בצק אפשר ליצור גם רוגלך נאים: משטחים בצורת עיגול גדול כמו בסיס ענקי לפיצה. כדי ליצור שטרודל נא משטחים לריבוע ענק. מייבשים במייבש מזון ב-44 מעלות כ-8 שעות, הופכים ומקלפים מהטפלקס וממשיכים לייבש עוד כשעתיים.

למילוי פרג

צריך: כוס תמרים מגולענים, כוס פרג טחון, כוס וחצי מים, גיוון: מעט וניל.

הכנה: טוחנים הכל במערבל.

הרכבה: מורחים על גבי הבצק שכבת מילוי של 2 מילימטר ומחזירים לייבוש למשך 6 שעות. כדי ליצור אוזן המן מקפלים בעדינות כל עיגול מרוח במילוי המעט מיובש משלושה כיוונים לכיוון המרכז. כדי ליצור רוגלך חותכים את "הפיצה" המרוחה למשולשים בגודל פיסת עוגה ומגלגלים מהצד הרחב לכיוון השפיץ. כדי ליצור שטרודל מגלגלים מצד לצד ויוצרים גלילה. נשמר במקרר בכלי סגור כשבוע.

אייל טואג

כפתורי מרציפנא

(להכנת 700 גרם מרציפן)

צריך: 2 כוסות שקדים, 2 חופנים של שקדים מרים או גרעיני משמש, 14 תמר מג'הול בלי גלעין ובלי עוקץ, כף גדושה גרד קליפת תפוז (בלי הלבן), קורט מלח, ¼ כפית וניל.

הכנה: את השקדים (המרים והלא מרים) משרים במים פושרים לילה, מסננים ומשרים שוב לחצי שעה. אחרי ההשריה מסירים את הקליפה החומה, מייבשים במייבש מזון ב-42 מעלות כ-7 שעות (עד לייבוש מלא). טוחנים את השקדים והשקדים המרים היטב במעבד מזון. מוסיפים קורט מלח, וניל, גרד קליפת תפוז ומפעילים כמה פולסים. מוסיפים את התמרים בהדרגה עד שהם נטמעים בבצק השקדים. מוציאים לקערה ומעצבים בכל צורה שעולה על הדעת. פשוט וקל ומומלץ לעצב לכפתורים באמצעות תבנית סיליקון מתאימה. מי שאין לו תבנית כזאת יכול ליצור נקניק דק ולחתוך ממנו דסקיות. שומרים במקרר בכלי סגור. נשמר לפחות שבוע. בשלב ההגשה ניתן ומומלץ לטבול את קצות הכפתורים באבקה צבעונית ולהגיש שורות שורות של כפתורים בצבעים שונים. אבקות אפשריות: קוקוס (לבן), מאקה (בז'), ספירולינה (ירוק), קקאו (חום), אסאי (אדום), גרידת תפוז (כתום), גרידת לימון (צהוב).

עוגיות בוטנאוֹת

אייל טואג

גרסה משודרגת וטעימה מאוד של עוגיות הפסח הנוסטלגיות.

צריך: שתיים וחצי כוסות בוטנים, ½ כפית מלח, 2 כוסות כוסמת מונבטת ומיובשת (כמו במתכון אוזני ההמן ובנוסף מיובשת במשך 10 שעות במייבש מזון ב-42 מעלות), 14 תמרים מג'הול ללא הגרעינים והעוקצים, אחת וחצי כפות שמן קוקוס. גיוון: כף גרד קליפת לימון, קורט צ'ילי חריף יבש.

הכנה: טוחנים את הבוטנים במעבד מזון כ-10 דקות. מוציאים ומניחים בקערה. טוחנים את הכוסמת ואת שאר החומרים כולל הבוטנים. את התמרים מוסיפים אחרונים. מוסיפים אותם אחד אחד ומפסיקים כשהבצק מספיק דביק כך שניתן לעבד אותו אבל הוא עדיין מתפורר. העוגיות טעימות יותר כשהן פחות מתוקות. אפשר לעצב לפי החשק והדמיון. הכי פשוט וקל לעצב בצורת עוגיות הבוטנים של פסח. שומרים במקרר בכלי סגור. נשמר לפחות שבוע.

עוגת קצפת נאה

עוגה יפהפייה וטעימה מאוד. רפאל ממליץ לקשט לאחר ההקפאה בשוקולד. אבל זה מתאים למדור אחר. העוגה מרשימה ביותר גם בלי השוקולד.

לבסיס

צריך: ½ כוס פירורי קוקוס, 1 כוס אגוזי מלך, 1 כוס אגוזי פקאן או מקדמיה, 3 כפות אגבה, ½ כפית תמצית וניל, 2 כפות שמן קוקוס, 6 תמרי מג'הול רכים, קורט מלח.

אייל טואג

הכנה: טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון. דוחסים לתוך תבנית קפיצית לעוגה (24 ס"מ).

למילוי

צריך: 2-3 כוסות בשר קוקוס צעיר (יש קוקוסים כאלה בחנויות הטבע המובחרות), 1 כוס אגוזי קשיו (שהושרו שעה במים), ¾ כוס אגבה, ¼ כוס שמן קוקוס, 2-3 כפיות וניל, קורט מלח, 2 כוסות פירות יער (ניתן לקנות קפואים בכל מרכול).

הכנה: טוחנים את כל הרכיבים חוץ מהפירות במערבל עד למרקם חלק של קצפת.

הרכבה: מניחים את הפירות על הבסיס ושופכים עליהם את הקצפת. מקפיאים לפחות 4 שעות. מחלצים מהקפיץ ומניחים על צלחת הגשה. פירות היער יוצרים ציור מרהיב על שטח הפנים. כאשר פורסים את העוגה מודגש עוד יותר יופיו של משחק הצבעים בין הפירות לקצפת. כאשר טועמים, לאחר כ-10 דקות שהייה מחוץ למקפיא, נהנים מהניגוד בין חמיצות הפירות למתיקות הקצפת. ניתן לשמור בהקפאה כמה חודשים, אבל העוגה טעימה מאוד ולכן חייה קצרים בהרבה.

ועוד משהו לסיום: כל המתכונים שכאן מתאימים מאוד גם לפסח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו