בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדיניות הגלעין של הגורו "אבוקדו"

ערב בואו לביקור בארץ, גורו הטבעונאות דייוויד “אבוקדו” וולף מסביר מה היתרונות הבריאותיים של יין, מגלה מדוע הוא נמנע מרפואת שיניים מערבית וממליץ מתי לשתות מי קוקוס ומתי עדיף דווקא מיץ סרפדים

110תגובות

דייוויד "אבוקדו" וולף הוסיף חושניות, מזונות עיליים ופראיות למגמת האוכל הבריא שבדרך כלל נתפשת כאנמית ואף משעממת. בתחום המזון הנא מן הצומח (טבעונאות) הוא נחשב מומחה ראשון במעלה וכוכב מהפנט. מתנגדיו מסתייגים, בין השאר, משיטות השיווק שלו ומהמלצותיו הגורפות על מזונות עיליים. חסידיו סבורים שהוא סוחף ומעורר השראה. אפשר להתווכח עם ההמלצות שלו, אי אפשר לחלוק על ההשפעה שלו. ב-22 במארס יגיע הגורו השנוי במחלוקת (יליד 1970) לישראל להרצאה חד פעמית. ניצלתי את ההזדמנות כדי להציג לו את השאלות הקשות ביותר ששבים ומציגים לי.

האם, כדי ליהנות מהיתרונות (בריאות טובה והרגשה צעירה), מוכרחים להקפיד על טבעונאות באופן מלא ובלי ויתורים?

וולף: “כל בחירה, אפילו פעם ביום, במזונות צמחיים נאים היא חיובית גם לבריאות האדם וגם לשלום כדור הארץ. כל בחירה במיץ ירק טרי עדיפה על פני קפה או משקה קל מוגז. כל בחירה בסמות'י היא רווח נקי מפני שהמשמעות שלה היא משקה מזיק אחד פחות”.

מהם לדעתך הגורמים המשפיעים ביותר על הבריאות?

“לחיות עם שליחות, האמונה שמגיע לך להיות בריא, יחסים בריאים, מים טובים, מיץ ירקות טרי, אוויר נקי, אור שמש, מזון אורגני עשיר במינרלים ולא מבושל, שגרת כושר שמאתגרת את החוסן המנטלי, אכילה מתונה, מזונות עיליים וצמחים עיליים (בשייקים), גינון וחקלאות”.

האם ניתן תוך שמירה על תפריט טבעונאי לשתות אלכוהול? למה?

“אני מאמין קטן מאוד במשטרי אכילה. אני מאמין גדול באנשים שעושים בחירות בריאות וטבעיות. יינות מסוימים ידועים כבעלי סגולות מאריכות חיים. הגורם המרכזי שהצליחו לבודד הוא הרזברטרול. הדרך הטובה ביותר לצרוך רזברטרול היא באלכוהול ולא באמצעות תוספים. אישית, איני שותה אלכוהול מפני שזה משפיע על כושר השיפוט שלי ומגביר את הסבירות של פגיעות”.

מה אתה חושב על הגישה שלפיה אין דיאטה אחת שמתאימה לכולם?

“זה נכון. דיאטות משתנות. מה שחשוב זה הרגלים בריאים. תפריט ש-80% ממנו מבוססים על מזון צמחי נא נהדר לרוב האנשים וגורם להם להרגיש צעירים יותר ובריאים יותר. את ה-20% הנותרים אפשר להשאיר לבחירות האישיות של כל אחד. ועוד משהו: מומלץ לנסות מדי פעם ניקוי שמשמעו 100% תפריט טבעונאי דל קלוריות, עתיר ירוקים, דל חלבונים, דל פחמימות ודל שומנים”.

מה אתה מציע למי שמתגעגע לארומה של אוכל מבושל?

“תיהנו מהארומה. אני מאוד נהנה מהארומה של הקפה אבל לא שותה אותו”.

כמה פירות, לדעתך, צריך לאכול ולמה?

“זה לגמרי אישי. יש אנשים שמסתדרים מצוין עם תפריט עשיר בפחמימות, ואחרים צריכים להקפיד על צריכה נמוכה, ישנם כמובן כאלה שהם בין לבין. זה נובע מן העובדה שהיחסים בין פחמימות, חלבונים ושומנים משתנים אצל אנשים שונים. כשמתקיימים יחסים שנכונים לאדם מסוים, הוא נהנה מיותר אנרגיה”.

האם חולי סרטן אמורים להימנע מפירות?

“כן. העדויות מוכיחות שסוכר פירות מזרז, מצית ומשלהב סוגים רבים של סרטן. צריכה מופרזת עלולה לנטרל את פעולתה של המערכת החיסונית ולגרום לתאי סרטן לגדול ולהתפשט”.

מה אתה חושב על התיאוריה שלפיה מאז שהמין האנושי החל לאכול בעלי חיים ולבשל, קטנו הלסתות שלנו וכתוצאה מכך גדל המוח שלנו וזה מה שהביאנו עד הלום?

“איני מאמין שמוצאנו מן הקופים. המין האנושי בנוי באופן שמאפשר לו להסתגל למיגוון של סגנונות אכילה. עכשיו אנחנו מתנסים ב’אתה מה שאתה אוכל’ וזה כולל היבטים מוסריים וקשת חדשה ורחבה של בחירות. יש חורים בכל תיאוריה, גם באלו של טבעונאות, פליאו, מזונות מבושלים וכו'. את העדויות, הראיות וההוכחות שאני מאמין בהן אציג בהרצאה שלי ואני מבטיח לרתק את כולם”.

אחד הטיעונים המרכזיים בעד אכילה טבעונאית הוא חשיבותם של האנזימים. אבל האם הם לא משתנים ומשתבשים בתהליך העיכול?

“מחקרו של ד"ר האוּוול, כפי שהוא מדוּוח בספרו ‘Food Enzymes for Health and Longevity’, חושף בתמציתיות באמצעות תצפיות מפורטות את השקריות של הרעיון הזה. אישית אני יכול לדווח שבקיץ 2011, כששברתי רגל, בדקתי ומצאתי שתוספי אנזימים מקטינים את הדלקת ומאיצים את הריפוי. פגשתי לאורך השנים אינספור אנשים שספרו לי איך כמויות גדולות של תוספי אנזימים ומזונות עיליים ירוקים עזרו להם למגר את הסרטן. כדאי לצרוך תוספי אנזימים באיכות גבוהה. הם עובדים”.

האם אתה נעזר ברפואה קונבנציונלית - בדיקות דם, בדיקות גנטיות, ניתוחים, טיפולי שיניים?

“אני כן מאמין בבדיקות מסוימות: אנליזות של שיער, של הורמונים, בדיקות דם. בדיקות כאלה עשויות לעזור מאוד בהערכת מצבו של אדם וגם לתת מידע רב על השיפור. אני לא מאמין ברפואת שיניים מערבית. ככל שהתרחקתי ממנה, כך השתפר מצב השיניים שלי. לדעתי, גם רפואת השיניים המערבית וגם הרפואה הקונבנציונלית מתאימות רק למצבי חירום”.

אילו עשרה מזונות אתה מקפיד לאכול?

“מיץ סלרי, מיץ סלק, מלפפונים, פטרוזיליה, ליים, אבוקדו, זיתים ושמן זית, קשיו, חמאת שקדים, קייל, תפוזים, דבש, קקאו, ברוקולי, פטריית צ'אגה, פטריית ריישי, קדד קרומי, ארכובית סינית, שמן של אצה כחולה־ירוקה (algae). זאת שאלה קשה מפני שתלוי איפה אני ומתי. לכן, לצערי, איני יכול להסתפק בעשרה מזונות. לדוגמה, אני שותה המון מי קוקוס כשאני באזורים טרופיים. אם אני באנגליה אני אוכל המון סרפדים ושותה המון מיץ סרפדים. בחורף, אני אוכל מאקה וירקות שורש כמו בצלים ושום. בקיץ, אני אוכל ספירולינה ומלונים”.

האם אתה מכיר את הרפואה הפונקציונלית שמבקרת בחריפות את המזונות העיליים (בעיקר מאקה, זרעי המפ, קקאו וספירולינה) בטענה שהם גורמים אלרגיות ובעצם לא ראויים להיחשב כמזונות?

“אפשר לטעון כך לגבי כל מזון, בעיקר אם הם פראיים, קדמונים ולא מבויתים. בניגוד לרוב המזונות שנאכלים כיום, ארבעת המזונות העיליים שנזכרו הם כאלה שיש מאחוריהם אלפי שנים שבהן בני אדם ניזונו מהם. הם נבחרו על ידי תרבויות שקדמו לנו ושהכירו בסגולותיהם ושימשו למאכל ולמרפא. הטיעונים נגדם בעייתיים מפני שניתן ברוח זו לטעון שכל מאכל הוא רעיל ולכן עדיף, כמו הברית'ריאנים (קבוצה שמטיפה לאכול כלל ולהסתפק באיכויותיה המזינות של הנשימה), להימנע מכל דבר מאכל”.

האם תוכל להציע תפריט יומי מיטבי?

“התשובה צריכה להיות מותאמת לפי השואל, מבנה גופו, הרקע האתני, הגיל, האקלים, סוג הדם והמצב הכללי. כל אדם בורך בנסיבות אחרות וגם ביכולת להיות הרופא והגורו של עצמו. אני יכול להציע עוד אפשרויות ולייצר עוד הזדמנויות לריפוי. עצם הרעיון שאני יודע מה טוב באופן כללי לכל אדם הוא מגוחך”.

אינך חושב שמזונות עיליים מחלקים שונים בעולם ומשיטות רפואיות מגוּונות (למשל איירווודה, סינית ואינדיאנית) מתאימים בעיקר לאוכלוסייה המקומית ולאזור מסוים? האם נכון לערבב הכל יחד?

“אני מאמין באכילה לפי אקלים, לא לפי אזור. לאכילה לפי אזור אין ברוב המקרים משמעות מפני שאנשים חיים בערים ומשמיעים את הטענה על אכילה לוקאלית תוך כדי שתיית קפה”.

אם אכילת מזון מבושל כל כך רעה, איך יתכן שאנשים אוכלים כך ומגיעים לגיל 80 ו-90?

“תאכלו מזונות חיים ותיווכחו איך אתם מרגישים. אם תרגישו יותר טוב, תמשיכו. לאף אחד לא אכפת כמה יחיה אלא איך יחיה מדקה לדקה, מיום ליום. אן ויגמור אמרה: ‘זה לא שנות החיים אלא החיים בשנים’”.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו