שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מנגו: אם לא עכשיו מתי?

הוא צבעוני, עתיר ערכים תזונתיים ומעניק תענוג ששקול לאכילת שוקולד טוב. שלושה מתכוני מנגו

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

עכשיו הזמן למנגו שנמכר בשפע של טעמים, ריחות וצבעים. המנגו, כמו האבוקדו או התאנה, חביב על טבעונים רבים, גם על צמחונים, בעיקר על מי מהם שגם מקפידים על בריאותם, מפני שאכילתו מעניקה עונג שרבים משווים אותו לאכילת שוקולד טוב. מי שנרתעים מהפרי הזה נוהגים כך בדרך כלל מפני שאכלו בעבר מנגו לא טעים.

אפשר להיכנס כאן לעובי הקורה של ארומות, סיביות וטעמים. אבל כדי לקצר את היריעה מומלץ, לפחות לירוקים שבין הטועמים, לבחור בזן מאיה שמבטיח פרי לא סיבי. המנגו עתיר ערכים תזונתיים וביניהם ויטמין C, ויטמין A ומינרלים. בשלב זה ראוי להעיר שקיימת תופעה, אם כי לא שכיחה, של אלרגיה למנגו. מלבד זאת ישנם מי שנרתעים ממנו בגלל השמועות שהוא משמין.

מניסיוני אני יכולה רק להעיד שבנעורי ניזונתי משך שלושה חודשים מאכילת דליי מנגו. זה קרה כאשר הגעתי לשל"ת בקיבוץ גבולות. בררנית הייתי כבר אז ולכן העדפתי את פרי המנגו שגדל במטעים על פני שאר המזונות שהציעו בחדר האוכל. מה קרה לי? לפי התמונות מהיום הראשון בבקו"ם ייתכן שאכן התעגלתי קצת, אבל סביר להניח שזה קרה לא בגלל המנגו אלא בגלל ארוחות השחיתות, כך קראנו להן, שנהגנו לקיים בלילות ובהן זללנו בעיקר ממתקים. מה עוד שאחד המעדנים הקבועים באותן ארוחות ליליות זכורות לטוב היה טוסט גבינה על תנור חשמל. פינוק שזוכה עכשיו לעדנה בזכות הסרט "אפס ביחסי אנוש".

גיל הררי, שף אוכל טבעוני, התנדב לשתף את קוראי המדור ואותי במתכוני מנגו. הררי התמחה בארה"ב בבישול ותזונה טבעית ועבד ברשת המזון האורגניWhole Foods  Market כשף של מחלקת האוכל המוכן. בישראל הוא מכין אוכל בריא לאנשים שרוצים לאמץ תפריט משופר וגם מלמד סדנאות של בישול בריא. בשלושת המתכונים השתמשנו בזן מאיה.

אטריות אורז שחור עם מנגו

אטריות אורז שחור עם מנגוצילום: דודו בכר

טארט 3 שכבות

טארט שלוש שכבות
טארט שלוש שכבותצילום: דודו בכר

גלידת קוקוס מנגו

גלידת קוקוס מנגו
גלידת קוקוס מנגוצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ