הכתום-כתום הזה: ארבעה מתכונים קיציים עם כורכום

אם יש תבלין אחד שאתם צריכים להוסיף לתזונה היומית שלכם, זה כורכום. הנה ארבעה מתכונים קייציים ופשוטים שמכילים כמות משמעותית של כורכום

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כורכום
רחל טלשיר

מטבל כורכום
חומרים:

כוס אגוזי קשיו שהושרו במשך 8 שעות, כוס בשר אגוזי קוקוס (ניתן להחליף באותה כמות של אבוקדו), 1/4 כוס מי קוקוס (ניתן להחליף באותה כמות של מיץ תפוזים), 2 כפות שמן זית, שן שום, 2 כפיות כורכום, כף ג'ינגר מגורר, 2 תמרי מג'הול מגולענים, 1 גבעול סלרי חתוך דק.

ההכנה:

מכניסים את כל הרכיבים לתוך מעבד מזון עד קבלת ממרח אחיד וחלק. מגישים עם קרקרים וירקות חתוכים.

סלט כורכום
חומרים:

כוס גרעיני דלעת וכוס גרעיני חמניות אחרי השריה של 6 שעות במים פושרים, 1 בצל ירק קצוץ דק, כוס מלפפון קצוץ דק, 2 כוסות גזר קצוץ דק, 1 כוס כרוב לבן קצוץ דק, 1 כוס צימוקים (אפשר להחליף בחצאי ענבים).
לרוטב:

1/2 כוס אגוזי מקדמיה אחרי השריה של 6 שעות, 2 תמרים, 2 כפיות כורכום, 1/4 כוס מיץ לימון.

ההכנה:

מסננים את הגרעינים, שמים בקערה ומוסיפים את כל רכיבי הסלט. את כל רכיבי הרוטב מכניסים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת מרקם חלק. מערבבים היטב עם הסלט.

מרק כתום
חומרים:

3 כוסות דלעת מגוררת, חצי כפית מלח, 2 כפות ג'ינג'ר מגורר, 3 כוסות חלב שקדים, 3 כפות כורכום, כף כמון.
לקישוט: כוס עגבניות מרוסקות, כף שמן זית, 2 שיני שום מרוסקות.

ההכנה:

מכניסים את חומרי המרק למעבד מזון עד קבלת מחית חלקה. מחממים או אוכלים בטמפרטורת החדר לאחר שיוצקים לקעריות. את חומרי הקישוט מערבבים בקערה נפרדת ומקשטים כל קערית בעיגול מרכזי או בצורת טיפה כיד הדמיון והכישרון.

גלידת כורכום
חומרים:

2 כוסות פרוסות בננה קפואות, 2 כוסות קוביות מנגו קפואות, כוס קוביות מלון, 2 כפות כורכום.

ההכנה:

מכניסים הכל למעבד מזון עד שמתקבלת גלידה. אם רוצים גלידה מתוקה יותר מוסיפים תמרים מגולענים לפי הטעם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רחל טלשיר

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ