איך לגרום לילדים לרצות לאכול בריא?

מי שעוד לא התייאש מהילדים שרוצים רק שניצל וצ'יפס, יכול לנסות לפתות אותם להכין יחד גלידה, לימונדה או תחליפי גבינות, כולם בריאים למהדרין

רחל טל-שיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חלב שקדים
צילום: dropStock / iStockphoto via Gett
רחל טל-שיר

מאז שהקדשתי שלושה מדורים להרגלי האכילה של ילדים, אני מקבלת פניות מקוראים ששואלים איך לעזאזל, עם כל הרצון הטוב, אפשר לגרום לילדים לשים לב למאכלים ולמשקאות שלא צמחו בתוך קופסת קרטון או פחית.

הנה כמה רעיונות שקיבצתי ומטרתם למשוך את החושים, גם את היצירתיות, למקומות קצת פחות קופסתיים. כולם מנסים להשתמש ברכיב או שניים שלא מזוהים עם מזונות שילדים אוהבים. כולם מנסים להעשיר מאכלים מוכרים בטעמים, ריחות וצבעים חדשים. כולם, מטבעם, הם חיזוק משמעותי לתפריט היומי.

סדנת לימונדה

את המשקה הזה ממליצה כוהנת הבריאות ממנהטן נטליה רוז לשתות כל יום. לשיטתה, זאת נוסחה לעירוי של חיות והתחדשות. למרות הציפיות הנמוכות, הוא טעים. למי שאין ג'וסר ביתי מומלץ לבקש לימונדה ירוקה בכל מיצייה. הם מכינים אותה ברצון.

חומרים:

ראש חסה או סלרי (העלים והגבעולים), תפוח עץ, לימון שלם לא מקולף, מעט ג'ינג'ר.

הכנה:

סוחטים ושותים.

התפוח, הלימון והג'ינג'ר מרככים את הטעם הירוק. רוז ממליצה לשתות את הלימונדה על בטן ריקה.

לימונדה כתומה: אותו רעיון, אותו תהליך. את החלק הירוק מחליפים בשלושה גזרים.

לימונדה אדומה: כנ"ל, אבל את החלק הירוק מחליפים בשלושה סלקים.

סדנת רטבים

העיקרון פשוט: להכין עם ילדים רוטב שיאוחסן במקרר וישמש תוספת לכל סלט ירקות או תבשיל אורז או קטניות. עצם העובדה שהם הכינו את הרוטב שמשדרג כל מאכל עשויה לחולל פלאים.

חומרים:

צרור ריחן, שתי כוסות מיץ לימון, כוס אגוזי מלך, ארבע כפות סירופ מייפל, ארבע שיני שום קלופות.

הכנה:

מכניסים הכל למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי. אם המרקם צמיגי מדי מוסיפים לימון לפי הצורך. מאחסנים במקרר לכמה ימים.

רוטב קרמי: מחליפים את הריחן בפטרוזיליה ומוסיפים לאותו מתכון גם ארבע כפות גדושות טחינה.

רוטב קרמי ירוק: מחליפים את הריחן בשמיר ומוסיפים אבוקדו רך שלם.

רוטב אסיאתי: מחליפים את הריחן בכוסברה ומוסיפים ארבע כפות רוטב סויה וארבע כפות גרידת ג'ינג'ר.

רוטב ענברי: מכינים רוטב אסיאתי בלי כוסברה.

סדנת מוצרי חלב בלי חלב: או איך מכינים חלב שקדים בבית?

הרעיון הכללי: אין גבינה או מעדן חלב שאי אפשר לחקות באמצעות שימוש בתחליפי אגוזים ושקדים, מקוקוס ועד מקדמיה, ואפשר לשלב גם גרעינים וזרעים.

חלב שקדים בסיסי -

חומרים:

1 כוס שקדים שהושרו ב-3 כוסות מים פושרים במשך 8-12 שעות וכפית דבש, בד גבינה.

הכנה:

מערבלים במעבד מזון את השקדים עד ליצירת מרקם חלק. מוסיפים בהדרגה, בהתאם למידת הסמיכות הרצויה, כוסות מים. ממשיכים לערבל עד שמגיעים לנוזליות הרצויה. מעבירים אל בד הגבינה וסוחטים את כל הנוזלים אל תוך קנקן או בקבוק. אפשר לגוון במעט דבש או מלח או תמצית וניל. ניתן לייצר חלב, באותו תהליך, מכל אגוז אחר.

גבינות ומעדני חלב -

אפשר להשתמש בחלק המוצק שנשאר בתהליך יצירת החלב אבל אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שהושרו. במעבד מזון מערבלים עד לקבלת מרקם הגבינה או היוגורט הרצוי. אפשר לתבל בעשבים ירוקים או פירות.

גבינת אגוזי ברזיל -

חומרים:

2 כוסות אגוזי ברזיל לא קלויים ולא מתובלים, רבע כוס מים, חמישה גבעולי עירית ושמיר לפי הטעם.

הכנה:

משרים את האגוזים וטוחנים יחד עם העשבים. גיוון: מעט מלח.

סדנת גלידות

אין פשוט מזה: כל פרי קפוא שמערבלים במעבד מזון יוצר גלידה. הנה המחשה באמצעות גלידת בננות בסיסית.

חומרים:

בננה בשלה מאוד, קפואה, לכל סועד. תות שדה חתוך ועוד אחד מרוסק לכל בננה.

הכנה:

כמה דקות לפני האכילה מכניסים את הבננות למעבד מזון עד שהן נהפכות לקרם רך. מגישים בכוסות חגיגיות שקופות שבתחתית שלהן מחכים התותים החתוכים. מקשטים בתותים מרוסקים.

סדנת פסח: קציצות דגים בלי דגים

אפשר להכין קציצות דגים בלי דגים. המתכון הוא על בסיס זה של תמי צרי מפרויקט "עץ בעיר". המתכון המקורי הובא כאן בעבר ואילו זה הנוכחי מותאם להכנה עם ילדים.

חומרים:

כוס זרעי חמניות קלופים, כוס אגוזי ברזיל, חצי כוס צנובר, חופן קטן של אצות, חצי כוס שקדים קלופים, חצי כוס זרעי פשתן. כל אחד מהם הושרה בקערה משלו במים פושרים למשך שמונה שעות. בצל לבן אחד, כף מיץ לימון, חצי כף דבש, שורש סלרי.

הכנה:

מכניסים הכל (בלי מי ההשריה) לתוך מעבד מזון. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. אם התערובת יצאה נוזלית, מסננים אותה. יוצרים את הקציצות בצורה שמקובלת בכל משפחה. מקשטים בעיגולי גזר דקים. טעים. מומלץ למנה ראשונה בליל הסדר גם לסרבני גפילטע וגם לאוהביו.

במקום הראשון בעלי החיים

הבודהה בורגר בתל אביב הוא מקום מצוין להתנסות עם ילדים בכל סוגי המזון שאינו מן החי. יש במקום מכונת מיץ שסוחטת כל ירק ופרי ומערבלים בו שייקים בריאים משפע של מרכיבים מפתיעים. זה החביב על ילדים מכיל חלב סויה, תמרים, אגוזים ובננות. יש שם סושי טבעוני וראפים עם כל דבר, עוגות סלק, כדורי ספירולינה וגם "גבינות" בלי חלב בכל מרקם אפשרי. אפשר גם: המבורגר מעדשים ושווארמה מסייטן (חלבון חיטה). בקיצור: לונה פארק של טעמים חדשים. מומלץ לבוא בימי שישי, שאז מתקיימים בראנצ'ים שבהם ניתן להתנסות בזול בכל מכל.

האג'נדה של המקום היא בריאותית, אבל מן הסוג שקודם כל מעלה על נס את רווחתם של בעלי החיים. לכן הקירות משמשים הפגנה נגד אכילת מוצרים מן החי. במקום השני - שלום כדור הארץ, ולכן השליחים נוסעים על אופניים. בריאות בני האדם נחשבת, אבל רק במקום השלישי. לכן יש שפע קינוחים וגם אלכוהול וקפה. מותר לעשן. שווה ביקור. חוויה אחרת ומעוררת גם לקרניבורים.

» זהירות: כך אתם מרעילים את הילדים בג'אנק פוד צמחוני» ילדים צמחוניים: רשלנות של ההורים?» הקשר בין תחליפי החלב למהפכה המינית» מחקר חדש: הגנטיקה אחראית להשמנה יותר מתזונה » כך תלמדו את הילדים לאהוב ירקות

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ