בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלום רחל, אני לא קורא אותך אבל צריך המלצות למסעדות טבעוניות

נניח שאתם גרים בסביבת תל אביב ובאים אורחים מחו"ל, חלקם טבעוניים. לאן כדאי לקחת אותם, מה מציע "הנרי" ואיך תרגום שמות המנות של אייל שני לאנגלית הוא חלק מהחוויה

32תגובות
מבחר מנות בקייטרינג של "הנרי"
מוטי מילרוד

קיבלתי פנייה יוצאת דופן: "אני לא קורא את המדור שלך וגם לא מתעניין בתחום, אבל בקרוב אארח שלושה עמיתים מחו"ל שאחד מהם טבעוני. אני צריך המלצות שיעזרו לי לארח את שלושתם בתל אביב ובביתי". זו היא הזדמנות מצוינת להתעכב על כמה מקומות שמציעים אוכל טבעוני, לפעמים גם עם חוויה או סיפור. יש הרבה מהם, והנה כמה, בתוספת שני פתרונות פשוטים לאירוח ביתי:

"ננוצ'קה" — בצהריים די שקט, אפילו שומם, בערב מקום בילוי סליזי. אפשר לשבור את הקרח בקלות בסיפור עלילות הגבורה של ננה שרייר, שנגד כל הסיכויים, אבל בעד האידיאלים, הפכה מסעדה מצליחה לטבעונית טהרנית. מומלץ לנסות חריימה טופו טעים וחריף. זאת בפירוש מסעדה לנהנתנים ולא לסגפנים, וזה כולל סוגי לחם ריחניים ומטבלים מפתים. לא רחוק מ"ננוצ'קה" שוכנת הקפיטריה הנאה (raw food) של חנות הטבע "נרולי". גם הקפיטריה וגם החנות ירוממו את רוחם של טבעונים שכבר ראו הכל ויסקרנו, או שמא יעצבנו, את אוכלי הכל. ב"נרולי" מומלץ לשתות שייק, לאכול פיצה ולהתווכח על השאלה מה לעזאזל הקשר בינה לבין המקור.

חריימה טופו ב"ננוצ'קה"
תומר אפלבאום

מפעלות אייל שני — לא טבעוני בכלל אבל כל כך הרבה חצילים וטחינה בשלל צורות הכנה קשה להשיג גם במסעדות שמגדירות עצמן טבעוניות. האווירה זורמת וקלילה, בין השאר בזכות הניסיונות המשעשעים לתרגם את תפריטי שני המתפייטים לשפה זרה, למשל: "פרח כרובית, תינוקת מוזהבת, נמסה אל תוך עליה" או "נקניקיית דם עשויה מלחם עטוף בעלה שלם של כרוב ערבי". תמיד כיף, תמיד טעים, תמיד אפשר לבקש להחליף יוגורט בטחינה. האווירה בחינם, גם ב"רומנו", גם ב"מזנון" וגם ב"פורט סעיד".

כרובית ב"המזנון" של אייל שני
ערן לאור

"פופינה" — לכאורה מסעדה מעונבת בלי שום נטייה לטבעונות, אבל השימוש הווירטואוזי בפירות ובדגנים הופך את הקערה על פיה ומגלה שפע של מנות יצירתיות שמתאימות לנמנעים ממוצרים מן החי. למשל, טרטר ירקות שורש חורפי עם בלסמי מיושן חמש שנים, ערמונים, חמאת קשיו וקרם גזר־חרדל. "פופינה" היא אחת ממסעדות רבות בתל אביב שמנסות להתאים עצמן לכוחם העולה של הטבעונים. זאת גם הסיבה שבהרבה מקומות ממירים בקלות, לפי בקשה, מוצרים מהחי במוצרים טבעונים: החלפה של יוגורט בטחינה, למשל, היא עניין שגרתי.

הקייטרינג של "הנרי" — רוצים לארח התיירים שלכם, שחלקם טבעוניים, גם בבית או במקום העבודה? אפשר להיעזר בשירותי קייטרינג שמוכנים למלא בו־זמנית בקשות של אוכלי כל ושל טבעונים. כזהו למשל הקייטרינג "הנרי" של רועי היינריך. רבים מכירים את "הנרי" מהבישולים שלו בסניף "אורגניק מרקט" ברחוב שינקין בתל אביב. בנוסף יש לו קייטרינג ששולח מדי יום עשרות מנות ללקוחות. הוא מתייחד בקלילות וגמישות: אין לקוח שלא מוצא אצלו את מבוקשו. לא ברור איך הוא עושה זאת, אבל הוא פתוח לכל גחמה, זריז וזמין.

קינואה ירוקה אצל "הנרי"
מוטי מילרוד

הנה למשל המנות הטבעוניות של "הנרי" שאכלנו: למנה ראשונה הוא מציע קינואה ירוקה על בסיס קרם שקדים ואגוזי ברזיל בתוך ענן של ירוקים. שאלתי איך נוצר הענן הטעים והוא הסביר: "אני עושה מעין שייק ירוק שאני לא מחמם אלא שופך אותו על קינואה מבושלת". למנה שנייה אכלנו אטריות שעועית עם פפאיה וצ'ילי ליים. השתתפו במנה הטעימה גם אננס, זרעי שומר וכוסברה. המנה השלישית היתה דוחן שהתבשל ממושכות על אש קטנה, עם עדשים כתומות על קרם ברזיל ואמרנט. התבשיל הגיע עם תוספת רעננה של נבטי צנונית.

המנה הרביעית היתה כה טעימה עד שנדרשה התערבות כדי לחלצה מההתנפלות הקרניבורים שקיבלו אוכל משלהם אבל איבדו שליטה מול קציצות פפאיה עם דוחן. היתה גם דלעת ערמונים טעימה שהתפקעה ממילוי תבשיל דוחן בטעם אגוזי.

הקייטרינג של "הנרי" מתאים לא רק למי שמארח תיירים טבעוניים אלא גם למי שסובלים מבעיות של סוכר, לחץ דם או משקל. מאוד מתאים גם למשפחות עם ילדים. "הנרי" עובד באופן צמוד עם תזונאית שעוזרת לו להתאים תפריטים לצרכים ודרישות. מנות הלהיט שלו הן הקינואה ירוקה, שנפלאותיה נפרשו למעלה, וגם אטריות השעועית זכו לשבחים, וכאמור, הקציצות הטבעוניות.

לבשל לבד — כדאי גם להרשים את האורחים לפחות עם מנה אחת שמבשלים לבד. יש כל כך הרבה מנות טבעוניות שמתחבבות בקלות גם על אוכלי כל, ובעודי מקלידה נכנסה שכנתי, צנועה ידועה שלכן שמה שמור עמי, והביאה משהו טעים שכל אחד יכול להכין אם יש לו במקרר טופו טעים.

סלט אטריות סובה עם טופו
תומר אפלבאום

סלט אטריות סובה

צריך:

250 גרם אטריות כוסמת (סובה)

250 גרם שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

בצל אדום בינוני

כוס טחינה גולמית מדוללת במים לרוטב דליל

רבע כוס סויה

חצי כוס שומשום

1 בצל ירוק חתוך

מעט פלפל שחור

חצי ק"ג טופו (השכנה השתמשה ב"טופו אן" מבנימינה, חתוך למלבנים קטנים)

הכנה:

מבשלים את האטריות לפי ההוראות על האריזה.

חותכים את הבצל והפלפלים לרצועות דקות

חותכים את השעועית הירוקה לפיסות באורך של 2–3 ס"מ בערך

מחממים בווק מעט שמן שומשום

מקפיצים את כל הירקות יחד עד שצבעם מתחיל להשתנות

מפזרים מעט שומשום ומערבבים

מוציאים את הירקות לקערה ומקפיצים בווק את הטופו עד שמשחים מעט מכל הצדדים

מחזירים את הירקות לווק

מוסיפים את הטחינה המדוללת ואת הסויה ומערבבים.

מניחים בכלי את אטריות ושופכים מעל את הטופו עם הירקות והרוטב.

מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו