קציצות בטטה טבעוניות אפויות - לאכול או לא לאכול - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קציצות בטטה טבעוניות אפויות

שתי בטטות גדולות, חצי כף כמון, שן שום קצוץ, חופן כוסברה קצוצה, 2 כפות מיץ לימון טרי, קמח חומוס לפי הצורך, מעט שמן זית וזרעוני שומשום, מלח ופלפל לפי הטעם

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
לביבות בטטה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 8

רכיבים

שתי בטטות גדולות

חצי כף כמון
שן שום קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות מיץ לימון טרי
קמח חומוס לפי הצורך
מעט שמן זית וזרעוני שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

אופים את הבטטות בתנור חם עד שהן רכות.

מועכים אותן עם שאר הרכיבים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה עד שהתערובת מוצקה אבל גמישה.

מניחים את התערובת במקרר לשעה. בידיים רטובות קורצים כדורונים מהעיסה הדביקה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהכדורונים חומים זהובים.

עם קצת דמיון אפשר להרגיש שאוכלים פלאפל, אבל כתום.

טיפים

ולקינוח שתי הערות: הטבעונאים מרבים לאכול בטטה חיה. פרוסות דקות עם מטבלי אגוזים, פירה בלי בישול ועוד כהנה המצאות יצירותיות. מכולן מומלצת וטעימה היא הגרסה שבה מוסיפים בטטה מגוררת דק לכל סלט או תבשיל. מצוין בתוספת מעט קינמון או ציפורן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות