לביבות בטטה טבעוניות אפויות

שתי בטטות גדולות, חצי כף כמון, שן שום קצוץ, חופן כוסברה קצוצה, 2 כפות מיץ לימון טרי, קמח חומוס לפי הצורך, מעט שמן זית וזרעוני שומשום, מלח ופלפל לפי הטעם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
4 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים
לביבות בטטהצילום: תומר אפלבאום

תגיות:

רכיבים

  • שתי בטטות גדולות
  • חצי כף כמון
  • שן שום קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • קמח חומוס לפי הצורך
  • מעט שמן זית וזרעוני שומשום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

אופים את הבטטות בתנור חם עד שהן רכות.

מועכים אותן עם שאר הרכיבים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה עד שהתערובת מוצקה אבל גמישה.

מניחים את התערובת במקרר לשעה. בידיים רטובות קורצים כדורונים מהעיסה הדביקה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהכדורונים חומים זהובים.

עם קצת דמיון אפשר להרגיש שאוכלים פלאפל, אבל כתום.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ