אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגובות
גם הוא במשתתפים. השף ויקטור גלוגר
אפיק גבאי

פרטים

ז'אנר: מיוחדים, פסטיבל מחיר: מחירים משתנים

SO FRENCH SO FOOD - שבוע קולינריה צרפתית בישראל יתקיים זו השנה השביעית, בין התאריכים 9-13 בפברואר 2019, במגוון מוקדים ברחבי הארץ. במסגרת האירועים יגיעו ארצה 15 שפים מובילים מצרפת, שיתארחו ב-11 מסעדות וקונדיטוריה אחת, שם יציגו תפריטים מיוחדים והזדמנות לחוות את טעמי המעצמה הקולינרית. מומלץ להזמין מקומות מראש בכל המסעדות המשתתפות.

» מה עושים היום - לוח האירועים המלא
» 
לוח הופעות היום
» 
לוח הצגות היום
» 
אטרקציות לילדים - המדריך השלם

אירועי שבוע הקולינריה הצרפתית יתמקדו השנה בשיתוף עם חבל פרובאנס-אל-קוט-ד'אזור: אזור הדרום בו ניתן לגלות מנות צבעוניות המדגישות טעמים משובחים של מטבח ים-תיכוני. האזור כולל שלושה סמלים אייקונים: פרובנס, האלפים, והריביירה הצרפתית. כל אלה יוצרים גסטרונומיה עדינה ומטעמים אותנטיים. האירוע מאורגן על ידי השגרירות הצרפתית, המכון הצרפתי ומחלקת Business France. בנוסף, בין האירועים יתקיים שיתוף פעולה עם בית הסוהר נווה, במסגרתו תיערך סדנה קולינרית לנשות הכלא.

אירועי שבוע הקולינריה הצרפתית והמסעדות המשתתפות (התפריטים יוגשו במסעדות בין התאריכים 10-12 בפברואר):

תל אביב

» השף ליונל לוי (Lionel Levy), בעל כוכב מישלן שעומד בראש מסעדת L'Alcyone, יתארח במטבח של השף אוראל קימחי ממסעדת "פופינה" שבנווה צדק.

» השף אלן ליורקה (Alain Llorca), בעל כוכב מישלן ממסעדת Alain Llorca, יתארח במטבח של השף שרון כהן ממסעדת "שילה".

» השף סבסטיאן סנז'ו (Sébastien Sanjou), בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Relais des Moines, יתארח במטבח של השף אופיר דביר ממסעדת "בראסרי".

» השף כריסטיאן מוריסט (Christian Morisset), בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Figuier de Saint-Esprit, יתארח במטבח של השף ויקטור גלוגר ממסעדת "הולה".

» השף קונדיטור ז'אן מישל ליורקה (Jean-Michel Llorca), ממסעדת Alain Llorca, יתארח במטבח של הקונדיטוריה "בייקרי".

» השף קסבייה בורל (Xavier Burelle), בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Candille, יתארח במטבח של השף ליאור הדס ממסעדת "קפה אירופה".

» השף קסבייה מתיו (Xavier Mathieu), בעל כוכב מישלן ממסעדת La Table de Xavier Mathieu, יתארח במטבח של השף שמעון ממן ממסעדת "אוליב ליף" שבמלון שרתון תל אביב.

יביאו חברים. מסעדת "פופינה"
מגד גוזני

ירושלים

» השף אורליאן וקו (Aurélien Vequaud), בעל כוכב מישלן ושתי מצנפות במדריך גו-מיו ממסעדת La Passagère, יתארח במטבח של השף שלום קדוש ממסעדת "פרה על הגג" שבמלון לאונרדו.

» השף מישל פורטוס (Michel Portos), בעל שני כוכבי מישלן לשעבר ושף השנה ב-2012 במדריך גו-מיו ממסעדת Le poulpe, יתארח במטבח של השף דוד ביטון במסעדת "לה רג'נס" שבמלון המלך דוד.

» השף לודוביק טוראק (Ludovic Turac), בעל כוכב מישלן ממסעדת Une table, au sud, יתארח במטבח של השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון ממסעדת "מונא".

חיפה

» השף דניאל הבה (Daniel Hebet) ממסעדת Le Jardin du Quai, יתארח במטבחו של השף שף ירון וידר ממסעדת "צפרירים 1".

נצרת

» השף אלכסנדר לשן (Alexandre Lechêne), בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Roc Alto, יתארח במטבח של השף ג'וני גוריק ממסעדת "עוד".

בטבריה

» במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי SO FRENCH SO FOOD יתקיים בטבריה מ-9 עד 15 לפברואר שבוע של חגיגה קולינרית במכללת רימונים, בשותפות עם עיריית טבריה, התאחדות המלונות טבריה והערים התאומות מונפלייה וסנט רפאל עם: שף ויסנט אנדריה (Vincent Andrieu) - קונדיטור, שוקלטייר וממתקן ממסעדת מאזראון במונפלייה; שף סטפאן מיזו (Stephan Miso) - שף מומחה ומנהל בית הספר הקולינרי העילי מיזו IEM להארחה, הסעדה ותיירות מסנט רפאל; וז'וליאן פטרבל (Julien Pietravalle) - מאסטר בולנג'ר המומחה מסנט מקסים. יארחו אותם השף אילן רוברג, מנהל מקצועי של השבוע בטבריה, והשפים מאיר רוזנברג, יורם כהן ושף קונדיטור ארז עמוס. בתכנית: שש סדנאות מומחים לתלמידי המכללה, כיתה אמן באפייה לאנשי מקצוע, סדנה מקצועית בכלא צלמון ושני אירועי שיא הפתוחים לקהל הרחב.

כוכבי מישלן בלב המטבח. מסעדת לה רג'אנס
אמיל סלמן

SO FRENCH SO FOOD: כיתות אמן ע"י השפים הצרפתים בשרתון תל אביב

» רביעי, 13 בפברואר, 15:30-19:00 - שתי מנות שיכינו שפים צרפתים נודעים, מהמובילים בצרפת, ליונל לוי וז'אן-מישל לורקה. כל הצגה של מנה תלווה בטעימות נעימות לחיך. עם תום כיתות האמן, המתכונים יהיו זמינים ברשת.

» רביעי, 13 בפברואר, 15:30-16:30 - מאכל המסמל את המטבח הפרובנסיאלי, הפיסאלאדייר המשודרגת של השף ליונל לוי, היא שילוב של אנשובי, סרדינים צלויים, קונפי בצל ואיך לא - ימי שמש.

» רביעי, 13 בפברואר, 17:00-19:00 - השף ז'אן-מישל לורקה שאב השראה מהמזג האוויר החמים של הפרובנס ודמיין את הקינוח הזה על ניחוחותיו העדינים. דואט אמיתי של טעמים: טארט הלימון ומארנג משלבת את המרירות הדקה של הלימון עם עדינות המארנג. בהזמנת מקום מראש, בצרפתית עם תרגום סימולטני לעברית. 70 שקלים לכיתת אומן, 120 שקלים ל-2 כיתות אומן. כרטיס חבר : 60 שקלים לכיתה, 100 שקלים ל-2 כיתות אומן.

SO FRENCH SO FOOD: אירועים פתוחים לקהל הרחב

» משתה פילוסופי:
יום ראשון, 10 בפברואר ב-19:30 - "כשהפילוסופיה פוגשת את האמנות והקולינריה", בגבעון ארט פורום, אלרואי, 3 נווה צדק, תל אביב. הרצאתו של הפילוסוף הצרפתי ג'וזף כהן לצד השפית רימה אולברה ממסעדת "אואזיס". לאחר ההרצאה, החל מ-20:30, יוזמנו המשתתפים לארוחה שתכין השפית רימה אולברה בקומה העליונה של בית נעמי גבעון. הרצאה באנגלית, השתתפות באירוע (הרצאה וארוחה): 250 ש"ח.

» ללמוד את המקצועות הקולינריים בצרפת:
יום שני, 11 בפברואר ב-18:30, במכון הצרפתי בתל אביב, שד' רוטשילד 7. מחלקת Campus France במכון הצרפתי מציעה ערב מידע והיכרות עם בתי הספר לאמנות הקולינריה והמלונאות הטובים ביותר בצרפת. בהשתתפות נציגי הקורדון בלו, אלכסנדר מרין והשף כריסטיאן מואן. בעברית ובאנגלית, הכניסה חופשית.

» הרצאה וטעימות:
יום שלישי, 12 בפברואר בין השעות 19:00-21:00. "הסודות המתוקים של דרום צרפת - האנקדוטות מאחורי הממתקים של פרובאנס והריביירה הצרפתית". האודיטוריום של המכון הצרפתי בתל אביב יארח את דוד קישקה, יו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, כותב על קולינריה עבור הארץ ויזם בתחום התיירות הקולינרית. בתום ההרצאה, הקהל מוזמן לטעימות של ממתקים מבתי המגדנות הגדולים של איזור דרום צרפת. הרצאה בעברית, כניסה: 50 שקלים.

כתבות שאולי פספסתם

*#