אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגובות
אפריטיבו
COOK inc

פרטים

ז'אנר: איטלקי

בין התאריכים 17-23 בנובמבר, מראשון עד שבת, ייחגג בתל אביב שבוע המטבח האיטלקי שכולו קודש למאכליה, מחוזותיה, משקאותיה, המסורות ארוכות השנים כמו גם הגסטרונומיה המתחדשת של איטליה. במסגרת האירועים, שמתקיימים מדי שנה בשבוע השלישי של חודש נובמבר ברחבי העולם, תחגוג גם תל אביב את הגסטרונומיה האיטלקית – המסורתית והמתחדשת ובחסות מותג Campari האיטלקי, ילוו אירועי האוכל גם במשקאות אפריטיביים של קמפרי ואפרול. 

10 מתכונים ביום
ביקורת מסעדות

מסעדות מומלצות

בין אירועי שבוע המטבח האיטלקי:

אירוע הפתיחה – ביום ראשון, ה-17 בנובמבר, תיערך יריית הפתיחה של שבוע המטבח האיטלקי ובנוכחות השגריר האיטלקי, ייערך אירוע "מינגלינג" שכולל אפרטיף של קמפרי טוניק ואפרול שפריץ; מוסיקה חיה של להקת מונטיפיורי, פיצה וקפה. האירוע יתקיים בבית הקלייה של ארקפה, יד חרוצים. 

COOK inc

אפרטיבו תל אביבו  אחד המנהגים המהנים שיש לאיטליה להציע מתרחש בסוף כל יום עם השקיעה, כשהמסעדות, בתי הקפה והברים מגישים מתאבנים שמלווים במשקאות אלכוהוליים שמטרתם לפתוח את התיאבון. במהלך השבוע, יגישו ברים שונים פרשנויות שונות לאפרטיבו, עם משקאות מבוססי אפרול אפרול וקמפרי באדפטציות שונות לתל-אביב ובמחירים נגישים, כשכל בר יכין תפריט אפרטיבו מיוחד לו שיכלול מנה קטנה לבחירה וקוקטייל. בבר הספרייה (במלון נורמן) ובנורדיניו (מלון נורדוי) יוגשו אפרטיבי-שף מיוחדים של השפים ברק אהרוני ועינב אזגורי, בהתאמה. הפעילות תתרחש בימים ראשון עד חמישי, ה-17-21 בנובמבר, בין השעות 18:00-20:00. בנוסף, מחזיקי כרטיס דיגיתל ייהנו מקוקטיילים 1+1 בעלות של 40 שקלים.

השפים הצעירים הבולטים באיטליה מתארחים במסעדות בתל אביב  איטליה משופעת מסעדות מסורתיות שפועלות מזה עשרות ומאות שנים. בעשור האחרון, בערים הגדולות ובכפרים, מתעוררת סצנה חדשה של שפיות ושפים צעירים שנותנים פרשנות ואינטרפרטציה מחודשות למסורות הקולינריות של מחוזות שונים באיטליה. בשבוע זה, יתארחו שפיות ושפים צעירים מערים איטלקיות שונות שמייצגים את הדור הבא של הקולינריה האיטלקית, במקומות שונים בתל אביב. כל שף יצוות לשף ישראלי ומסעדתו בתל אביב וביחד הללו יבשלו תפריט ייעודי עם חומרי גלם ממחוזות איטליה וישראל שיוגש בסרוויס ערב עם אפרטיף וכן לצד יינות טוסקנים. הארוחות יתקיימו בתאריכים בימים שלישי ורביעי, ה-19-20 בנובמבר.

בין המסעדות המארחות והמתארחים בהן: מסעדת L28 תארח את פרופסור אנדראה פיירוני (Andrea Pieroni), אתנו-בוטנאי שמתמחה בקהילות אתניות שונות באיטליה בפרט ובאירופה בכלל וכן את המומחה להיסטוריה של התזונה המקומית ד״ר אורי מאיר צ׳יזיק, על מסורות הליקוט באזור הים-התיכון; השף קונדיטורית לוצ׳יה דה פראי Lucia de Prai תתארח במסעדת הבסטה לצד השף קונדיטורית הישראלית מיכל בוטון; השף תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון יארח את השף ג׳יאני דזיו (Gianni Dezio) ממסעדת Tosto שבאטרי, אברוצו; השף מוטי טיטמן ממסעדת מלגו ומלבר יארח את השפים לורנצו סטפניני (Lorenzo Stefanini), בנדטו רולו (Benedetto Rullo) וסטפנו טריגי (Stefano Terigi), ממסעדת Giglio בלוקה, טוסקנה; במסעדת האוזריה נקסט דור תיערך ארוחה המבוססת על סדרת הרומנים הנאפולטנים של אלנה פרנטה במסעדת הארוחה תציג מנות מהמטבח הנאפוליטני הקלאסי, אותה תבשל אנה מוסלה, בשלנית ביתית מנאפולי, ולצידן מנות יצירתיות באינטרפרטציה מודרנית של השפית אביבית פריאל מהאוזריה; במסעדת רונימוטי תיערך ארוחה על טהרת ההיסטוריה של הפסטה, ועוד. 

כתבות שאולי פספסתם

*#