אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגובות
מתוק ואלכוהולי. קינוח בהשראת ליקר בייליס
אנטולי מיכאלו

פרטים

במסגרת שבוע הקינוחים של ישראל יתקיים בין התאריכים 11-18 בפברואר, במסעדות נבחרות ברחבי הארץ. במסגרת האירועים יציעו שף קונדיטורים מתוקים ייחודיים שנוצרו במיוחד לשבוע זה. 

מה עושים היום - לוח האירועים המלא
לוח הופעות היום
לוח הצגות היום
אטרקציות לילדים - המדריך השלם

האירועים יתמקדו בקינוחים נוסטלגיים וטעמי ילדות, בקונספט "מסורת מול העולם החדש". שף קונדיטורים יכינו קינוחים המורכבים משתי מנות - קינוח נוסטלגי לצד פרשנות מחודשת. כל קינוח יוגש עם קוקטייל המשלב את משקה הבייליס.

במסעדת "טוטו" יגיש הקונדיטור אלון גולדמן טארטלט תותים - קלתית בצק פריך קלאסית עם תותים אפויים וטריים, אשכולית אדומה וקרם וניל; ומנה של "קראסני" - טארט תותים מודרני עם גבינה ושוקולד בלונד.

במסעדת "מונא" יגיש הקונדיטור איתי פטאל טארט טאטן תפוחים עם גלידת וניל; וסורבה תפוחים ומייפל עם טוויל תפוח בקינמון, מרקחת תפוחים, תפוחים דחוסים בתה שומר וקולי תפוחים.

מסעדת "לה רפובליקה" והקונדיטור אייל רווח יגישו "טורטה פולנטה" - עוגה לימונית על בסיס פולנטה ושקדים; ולצידה גלידת פולנטה על קראמבל גרהאם קרקר וקרם לימונצ'לו.

מסעדת "משייה" והקונדיטורית טל איטקין יגישו "טירמיסו בייליס" - זביון על בסיס ליקר בייליס, קראנץ' קפה, בישקוטי קקאו; ומנת "ערמונים, משייה ובייליס" - פאדג' ערמונים עם קרמו בייליס, טוויל משייה, מוס פרדו שוקולד מריר.

מסעדות נוספות שיגישו צמד קינוחים: קיטשן מרקט, נונו, בר 51, פרסקה בקיבוץ מסדה, אואזיס ומסה.

כל הדרך מפריז. טל שפיגל ב"הוטל מונטיפיורי"
סוון אנדרסון

בייליס טיים בהוטל מונטיפיורי
ה"בייליס טיים" יוגש בהוטל מונטיפיורי בין התאריכים 11-13 בפברואר בין השעות 16:00-19:00. בהתאם למסורת שעת התה הבריטית, יוגשו בשעות ה"בייליס טיים" קוקטיילים על בסיס הליקר, לצד קינוחים שיצר השף קונדיטור טל שפיגל, המוכר בזכות חשבון האינסטגרם desserted_in_paris. בתפריט הקינוחים שיגיש שפיגל אפשר למצוא טארט אשכוליות ופיסטוק חלבי; אנטרמה שוקולד עם כוסמת וטונקה; ופחזנית בצק רבוך של שומשום שחור עם ורדים ופטל. בנוסף יוגשו שתייה חמה וסקונס, בתפריט זוגי מיוחד.

דיאלוג בין שוקלטייר לקונדיטור
המסעדות "ג'ורג' וג'ון", "הוטל מונטיפיורי", "צפרה" ו"טופולופומפו" ישתפו לראשונה פעולה עם השוקולטיירית איקה כהן. דרך דיאלוג בין השוקולטיירית לקונדיטורים, יווצרו קינוחי שוקולד מיוחדים בשילוב בירה גינס. במסעדת ג'ורג' וג'ון, למשל, יוגש מרשמלו גינס מיוחד וקרמו שוקולד, ובמסעדת הוטל מונטיפיורי יוגש טירמיסו מפורק עם לשונות חתול של שוקולד גינס שטובלים בקרם קפה ואספרסו חם.  

בנוסף, כהן גם יצרה קולקציית לשונות חתול מיוחדת משוקולד במהדורה מוגבלת, שתהיה זמינה לרכישה באתר האינטרנט של החנות שלה ובמסעדות המשתתפות.

סדנאות קינוחים אצל הקונדיטור אלון שבו:
בנוסף לפעילות במסעדות, יתקיימו במהלך השבוע סדנאות קינוחים בסטודיו של השף קונדיטור אלון שבו. שבו הינו בוגר בית הספר "בישולים" והשלים קורסים שונים בארץ ובעולם בתחום הקונדיטוריה והאפייה.

כתבות שאולי פספסתם

*#