בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

חביתה פשוטה ב-12 שלבים של אייל שני

המחבת, הביצה והשמן, ההתכוונות והעשייה, כולם חיים יחד בשביל לייצר חביתה אחת לאדם אחד

31תגובות

המחבת, הביצה והשמן, ההתכוונות והעשייה, כולם חיים יחד בשביל לייצר חביתה אחת לאדם אחד. המשפט "תעשה חביתה לכולם", אחד הנפוצים בישראל של שעת השקיעה, פירושו לספור כל פעם מחדש כמה אנשים אנחנו במשפחה. כי לכל חביתה יש שם וכתובת.

חביתה
דרימסטיים

ההוראות הבאות אינן ניתנות לאחסון בזיכרון. צריך לתפוס מחבת ולקרוא אותן ביחד איתו. כך מצטמצמות כל המלים לשתיים וחצי דקות של ריכוז מוחלט.

חומרים לחביתה אחת:

1 מחבת אלומיניום (לא נירוסטה) בקוטר 20 ס"מ; או מחבת שמישהו בקרבתכם טוען להיסטוריה המופלאה שלה בשירות הביצה; או מחבת של המפעל האיטלקי "פאדרנו" . 

1 קערית ערבוב עגולה בנפח של כ-300 מיליליטר.

1 ביצה אורגנית או ביצת חופש (אם אפשר, לא כדאי לקנות "ביצי משק טריות" או כל ביצה אחרת שלא מסומנת כ"ביצה אורגנית" או "ביצת חופש". אלה הראשונות הוטלו על ידי תרנגולות שנכלאו מיום בגרותן בכלובים שמידתם כמידת התרנגולת, אלפים בכל לול, שם הן מסיימות את חייהן בצפיפות בלתי נסבלת, אור בלתי פוסק, אנטיביוטיקה ומחלות. אלה ביצים של תרנגולות שלא ראו שדה מימיהן, שלא זכו לרגע לעמוד על רגליהן.

1 כף שמן זית (ועוד קצת), כ-11 גרם 1 כפית חלב קמצוץ מלח

12 השלבים:

1. אוחזים בביצה, ומקרבים אותה כארבעה ס"מ אל שפתה החדה של הקערית, מתרכזים שנייה, אוזרים אומץ, ומכים את הביצה אל השפה, מכה קצרה, חדה, מלאת אנרגיה אצורה. מכה מדויקת זאת אמורה ליצור בקע ללא שברים בכרבע מהיקף קו המשווה של הביצה. אוחזים בקו השבר בשני אגודלים, מפרידים את שני חלקי הקליפה. פנים הביצה אמור ליפול לקערית כשהחלמון שלם.

2. מוסיפים לקערית את החלב (שיוצר "ריח חמאתי" ומפזר צריבות זהובות על פני החביתה) והמלח, וטורפים בכיוון השעון בתנועה אחידה במשך כ-8 שניות, (ערבוב יתר יטמיע את החלמון בחלבון, דבר שיכביד על התערובת בבואה לתפוח בשמן הרותח).

3. מחממים את המחבת על אש גבוהה במשך 60 שניות (לא להיבהל מריח רחוק של חביתות קודמות שספוגות בה. זה הוא אחד הסימנים למחבת טובה שהכירה חביתות רבות).

4. יוצקים את שמן הזית למחבת (תמיד ייראה שיש קצת יותר מדי שמן. זה הסימן לכמות נכונה), ממשיכים להלהיט עוד כ-30 שניות, כשאדים ראשונים מתחילים לצאת מהשמן במפגשו עם שפת המחבת.

5. יוצקים את תערובת הביצה למחבת מגובה של כ-20 ס"מ. בשנייה הראשונה, למרות שהשמן חם מאוד, לא קורה דבר. הביצה לא מגיבה לשמן, אלא מסתדרת במצבה החדש במחבת. כעבור שנייה יתחילו שולי החביתה לתפוח בתוך השמן. לאורך כל משך הבישול, כדקה ורבע, לא מנמיכים את הלהבה.

.6 10 שניות לאחר שנפגשה החביתה לראשונה עם השמן, היא כבר התגבשה בדרך עצמאית, לצורתה הסופית. רובה כבר הקרישה, אך במרכזה נקווית עכשיו שלולית נוזלית. כאן חייבים להתערב: מטים את המחבת בזווית של 30 מעלות לעברנו. תחתית המחבת, בחלק הקרוב אלינו, נשארת צמודה ללהבה, ובעזרת מזלג דוחפים מעט, כלפי מעלה, את שיפולי החביתה בחלק הקרוב אלינו. פעולה זו יוצרת "תעלות" בחביתה שדרכן מתנקזת שארית הביצה שטרם הקרישה. החלקים שכבר הקרישו נדחפים כלפי מעלה ויוצרים "שרשרת הרים" במרכז המחבת. כעת מאזנים את המחבת כלפי הלהבה. חלפו 30 שניות.

7. בעזרת מזלג, בתנועות עדינות וקצרות סביב שולי החביתה, מפרידים את קצותיה מן המחבת. שלוש שניות עומדות לרשותנו לעשות זאת.

8. כעת מטים את המחבת בזווית של 30 מעלות לכיוון ההפוך, כך שתחתית המחבת הקרובה אלינו מתרוממת מעל הלהבה. בתנועות ניעור החלטיות, קדימה ואחורה, מפרידים את החביתה מן המחבת, כך שהיא מחליקה, דחוסה במקצת, כמו אקורדיון, לעבר הדופן הרחוקה מאיתנו.

9. מרימים את המחבת כ-15 ס"מ מעל הלהבה, תוך כדי הטיה. כעת מבצעים שלושה סטים של אחורה-קדימה עם המחבת, מגובה תחתית הצלעות, בתנועה מעגלית וארוכת טווח משהיתה פעולת דחיסת החביתה, ומבלי שהחביתה תשנה את מיקומה במחבת. אלה הן תנועות הסימולציה שמטמיעות בנו את הפעולה הבאה - הפיכת החביתה.

10. מרחיקים את המחבת (המוטה עדיין בשלושים מעלות) כ-40 ס"מ, בתנועה אליפטית, שבסופה המחבת מאוזן. כעת מטים במהירות את כף היד האוחזת במחבת 45 מעלות כלפי מעלה, תוך כיפוף קל של היד. התנועה הקטנה הזאת מנתקת באחת את החביתה מן המחבת, מעיפה אותה לגובה של 50 ס"מ מעליו, והופכת אותו באוויר ב-180 מעלות.

11. החביתה מאבדת גובה. שניים-שלושה ניסיונות ילמדו אותנו איפה לחכות לה עם המחבת. עד אז כנראה תהיה זו הרצפה שתקבל את פניה.

12. אם החביתה נחתה בשלום במחבת, מבשלים עוד 30 שניות. כעת ממהרים לצלחת, והצלחת חייבת להיות על השולחן, שאליו רצים עם המחבת. תופסים ביד הפנויה את ראשו של הנמען ומטים אותו הצדה, לפלס דרך למחבת, מקרבים את המחבת לצלחת, ובאותה תנועה שבה הפכנו קודם את החביתה באוויר, רק עם פחות אנרגיה, מקפלים את החביתה אל תוך עצמה, על פני הצלחת. החביתה נושמת, מתכנסת לתוך עצמה, לפני שנאכל אותה היא עוד מספיקה להשאיר לנו ריח נפלא באוויר.

לכל המתכונים של אייל שני ב"הארץ"



מחבת אלומיניום. בשירות קבע



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו