בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חביתה: שני מתכונים משודרגים

חביתת ירק עם הרבה זעתר או חביתת רוטב: כך תשדרגו את הביצים בארוחה שלכם וכשאין כלום בבית

תגובות
חביתת ירק
רמי שלוש

בשבת בבוקר אנחנו קמים, ככה באיזי, בין 5 וחצי ל-6, עם האור. בעשר, אנחנו בשלים לאכול ארוחת פועלים. אני פותח את המקרר, והוא פוער אלי זוג עיניים קרירות. חצי תבנית של ביצי חופש, גבינה לבנה שמגיעה עד התאריך של היום, וזהו. תוך עשר דקות יש על השולחן גבינה לבנה עם זרעי עגבניה, חביתת זעתר, לחם שנאפה מחדש ("לכל לחם יש עוד הזדמנות אחת"), דבש לקינוח - ואיש לא זוכר מה היתה הבעיה קודם, כשלא היה כלום בבית.

חביתת זעתר

הדרך לעשות אותה זהה לעשיית חביתה פשוטה, רק שבדרך מוסיפים זעתר טרי מהעציץ שכל כך טרחנו להשקות. בחביתה אחת אפשר להשתמש בגבעול עד שישה גבעולים, לפי הטעם. מנתקים את העלים מהגבעולים, אך לא קוצצים, ומוסיפים לביצים, בשלב הערבוב עם החלב. בבישול עלי הזעתר נהיים "קריספי", מתפיחים את החביתה, ומעניקים לה אווירה של לנסוע לגליל, רק בלי הפקקים.

בצאת השבת לא נותר לנו אלא לחזור ולשנן את המחקר שנעשה בהרווארד, אחד
המשחררים שנעשו בעולם, ממנו יצאו החוקרים בהכרזה שמותר לאדם לאכול שבע
ביצים בשבוע. אז איזה אסון יקרה אם נאכל חמש מהן בשבת?

אנחנו מקווים שהילדים לא ישימו לב שאכלנו בבוקר חביתת זעתר, ומכינים חביתת רוטב, עם שאריות בייגלה שומשום ירושלמים, שהביאו ההורים של הטבח. לא יצאנו מהבית, לא הלכנו על שפת הים, לא טיילנו ליער כמו שתיכננו וגם לא צילמנו שמן זית ירוק ישר מהצינור של המכונה שמרסקת את הזיתים, והימים הם ימי ראשית המסיק, אבל אי אפשר לומר שלא היתה לנו שבת עם ביצים.

חביתת רוטב

חומרים לחביתה אחת:
ביצה עין
3 כפות שמן זית
1 עגבניה אדומה
קומץ עלי זעתר טריים
1 בצל ירוק, קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ
קמצוץ מלח ברטאן
פלפל שחור גרוס

הכנה:
מכינים ביצת עין (במחבת 20 ס"מ, עם כף שמן. מלהיטים את המחבת וההשמן
כמו לחביתה). מטגנים כדקה וחצי, עם מכסה, על להבה גבוהה. אפשר גם לטגן
ללא מכסה 45 שניות על צד אחד, להפוך ולטגן ועוד 30 על צד שני. מעבירים
לקערה לא עמוקה, בקוטר פנימי דומה לזה של ביצת העין. מפזרים עליה מלח
ופלפל השחור, סוחטים עליה זרעים מעגבניה שלמה, מוסיפים את עלי הזעתר,
הבצל הירוק, הפלפל החריף, ומטביעים הכל בשמן זית. תופסים פרוסה של חלה
טרייה ומנגבים פנימה.

לכל המתכונים של אייל שני ב"הארץ"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו