מתכון: פסטה פוטנסקה של אייל שני

פסטה פוטנסקה היא תבשיל האנשובי המפורסם בעולם. 12 דקות עבודה וקיבלתם את הפוטנסקה המושלמת

אייל שני
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פסטה פוטנסקה
פסטה פוטנסקהצילום: ALLEKO / Getty Images/iStockphot
אייל שני

חומרים ל-4 מנות:

> שמן זית
> 1 צנצנת קטנה אנשובי כבושים במלח (אחר כך במטבח, מסננים וקוצצים גס)
> צלפים במלח (מסננים מן המים, שוטפים וקוצצים גס)
> 4 פלפלים אדומים יבשים (קוצצים גס)
> 6 זיתים שחורים (מגלענים, וקורעים לנתחים גסים

> 4 שיני שום (קולפים, קוצצים לטבעות)
> 4 עגבניות אדומות (קוצצים גס)
> 1 זר רענן של פטרוזיליה (קוצצים דק)
> 1 זר רענן של עלי ריחן (מפרידים את העלים מהגבעולים)

> 500 גרם פסטה יבשה

מתקינים במטבח את הרוטב במחבת, בעת שהפסטה מתבשלת בסיר ענק מלא מים רותחים. זה בערך הזמן שהחיים מפרידים בעזרתו בין אהבה לאהבה.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

יוצקים למחבת 3 כפות שמן זית, מוסיפים את טבעות השום ואת הפלפל החריף. מציתים את האש ללהבה בינונית, מאדים עד שהשום נעשה שקוף. מוסיפים את האנשובי, מאדים תוך ערבוב בכף עץ עד שהאנשובי נמסים. מוסיפים את העגבניות, מבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שנוצר רוטב ראשוני.

מוסיפים את הזיתים והצלפים, ומבשלים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את הפסטה, להבת הגז עדיין בינונית, מערבבים כ-2 דקות נוספות ואז מוסיפים את הפטרוזיליה והריחן. עוד 30 שניות בישול, תוך ערבוב, מכבים את האש.

ארבע קערות רדודות, הפסטה מתחלקת ביניהן. מעט פרמזן. סה"כ 12 דקות לפוטנסקה מושלמת.

המתכון לקוח מתוך המדור של אייל שני ומירי חנוך שפורסם ב-2008

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ